MAIN_LOOP hocam,
stepler faz başına .9A akım istiyor.
Program konusunda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama farklı hızlarda çalışılacaksa akım kontrolü gibi şeylerde gerekir. Ki motor bir anda nihai hıza ulaşamayacağına göre gerekecek. Aksi durumda adım kaçırma ihtimali olur.
Ayrıca stepleri direkt full step sürmek gürültülü bir çalışma anlamına da gelir. Birde motorların durması konusu var. Akım kontrolü olmadığında motorlar durduğunda ya pişerler yada akımı kesersiniz bi ihtimal adım kaçırırlar. shift register ile PWM uygulanabilirmi, ne kadar sağlıklı olur hiç denemedim, bilgim yok.
Bu şekilde çalışılacaksa, stepler için ULN leri iptal edip hazır bir sürücü kullanmak 595 leri direction ve puls için kullanmak bana daha uygun görünüyor. Uygulama olarak da hem daha kolay hemde verimli..
aytserko, PC deki program için nasıl bir şey düşünüyorsunuz. PC de bir tuşa basınca CD nin yüklenmesini, sonra diğer programınızla CD yi yazmak, başka bir programlada etiketi yazmak gibi birşeymi.
main bence bu cihaz icin Elektronik devre yapmayla hic ugrasmaya gerek yok.cihazda bir adet pc kullanılacak deniyor.altı ustu 2 3 tane motor ve sensor olacak.hatta tahminime gore cd gozununun acıkmı kapalımı oldugunu algılamak ıcın sensore bıle gerek kalmadan pc den dırek olarak ogrenılebılınır.
bu makına ıcın benım tavsıyem motor drıverlerı dırek olarak satın almalı ve pc programı ıle hereketlerın kontrolu saglanmalı.bence boylesı cok daha kolay ve degıstırılebılır olur.servomu stepmı kullanılacak konusuna gelınce yapılacak ıs pek fazla hız ve ıvme gerektırmıyor.hıc dusunmeden step motor kullansın derım.boyle bır makına ıcınde motor surucuyu kendım yapacam dıye ugrasmanın bır anlamı yok cok cuzi fiyatlara 3 4 3ksen suruculer satılıyor(100-200 tl)
yanı kısacası bu makınaya mıcroıslemcı ıle gobek attıracagınıza ıcınde zaten bır pc(dolayısıyla mıcroıslemcı) oldugundan dırek olarak pc yazılıımıyla gobek attırılması bana daha kolay degıstırılebılır ve uygulanabılır gelıyor.her ne kadar belese ugrasırım yazarım demıssende ısın ıcınde onceden farkedılmeyen bır cok sorun cıkacaktır.mesala her cd hazneden alındıgında mesafe degısecegınden her seferınde motorun baska bır konuma gıtmesı gerekır(tahmınlerıme gore sen bunu bır adet sensorle cozersın).micro islemci ile yapılmayacak bir is degil ama on dakıkada yazayımda calıssın denılecek kadar basıt bı ıste degıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?