İşlem Adımları;
1.Bilgisayara CD yazdırma komutu gelir.
2.Bilgisayar içerisinde ki program(dicom viewer programı)görüntülerin saklandığı ve paylaşıldığ daha önceden tanımlanan PACS sunuundan ilgili kişinin görüntü ve datalarını çeker.
3.Çektiği bilgileri geçici olarak hafızasında tutar ve CD ye yazılma için gönderir.
4.CD ye yazılma komutu gelince Kol hareket edip boş cd haznesine yönelir.
5.Boş CD var ise alır ve onu CD WR ye götürür.
6.Boş CD yok veya kalmamış ise ikinci,üçüncü hazneyi çağırır ve ordan alır.Döner bir tepsi vb üzerinde 3 adet 100 lük cd tepsisi bulunacak.Çoklu olma nedeni CD,DVD ve Blue Ray olabilmesi.3 ü olmasa da en azından iki tanesinin kullnımı gerekli.Bluaray işin fantazisi olmasına rağmen çok nadir istenir.
7.CD var dı ve WR ye gitti.CD içerisine data yazılırken kol orda bekler.Tabi kol alttan yukarı çıktığı için o CD WR üstüne gelmeden CR Wr açılmamalıdır.
8.Yazılan CD alınıp yukarı hareket eder ve aynı şekilde CD printer a konulur.
9.CD printer larda kontol programı ile CD printer arasında sürekli bağlantı olur.CD lerin üzerine basılması istenilen resim vs sabit olup bunu kendine gelen cd lerin hepsinin üstüne basar.
10.Baskı işlemi de bittikten sorna CD Kol tarafından alınır ve kutuya atılır.
*Kullnılan CD ler printable cd lerdir.
*Print edilmeleri püskürtmeli renkli kartuşlarla olur.
*PC içerisinde ki dicom viewer yazılımı"diagnostik-görüntüleme-"amaçlı oluşturulan görüntülerin hekim tarafından içerisinde ki kısıtlı toollar aracılığı ile(ölçüm,küçültme büyütme,ışık ayarı vs ) incelenmesini sağlayan programdır.
*PACS server içerisinde Radyolojik(tomografi,emar,röntgen)görüntülerin dünyada standart olan .dcm(dicom)formatında saklandığı ve local olarak kurum içerisinde dağıtımının yapıldığı server dır.Bu server a kullnılacak Pc nin tanımlanması belirli bir protokol üzerinden yapılıyor.Bu aşamada sorun yok çünkü bu benim işim
Senden ricam 3 adet step motoru sürüp programlayacağım(duruşları,kalkışları,yavaş ve hızlı dönüşleri) bir devre önermen.Devreyi yeteneğim yeterse yaparım yada yaptırırım.Onu pc den de nasıl kontrol edebileceğimi söylersen seviniirm.Bu benim için en öenmli kısım.Diğerleri üstüne konulabilir.
Linkte ki devre demişsin ama sanırım bunu benim sorduğum devre için dedin.