proteusta çıktı sorunu

Katılım
17 Eki 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Arkadaşlar yeni yeni proteus kullanmayı öğrendim.pcb çizimini yaptıktan sonra Ares te çıktı almak istiyorum.Fakat sadece bir A4 boyutunda çıktı alabiliyorum.Örneğin 25x25 bir pcb yi print etmek istersem sadece bir A4 boyutunda çıktı alıyorum.Çıktının devamının gelmesini beceremiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
Eğer bahsettiğiniz 25 x 25cm ise bu ölçü zaten A4 ebatlarını aşıyor. Çizimin tamamını kağıt üzerine aktarmak isterseniz iki seçeneğiniz var.
1. A3 printer kullanacaksınız.
2. İlk önce print layout penceresinin sağ tarafında bulunan önizleme penceresine sağ tıklayıp "position output at top" ı işaretleyip çıktı alacağız. Böylelikle devremizin üst kısmının çıktısını almış olduk. Şimdi bir çıktı daha alacağız. Bunun için tekrar print layout penceresinin sağ tarafında bulunan önizleme penceresine sağ tıklıyoruz ve "position output at bottom" ı işaretleyip çıktı alıyoruz. Bundan sonra elimizdeki iki çıktıyı makas yardımıyla istenen yerden kesip, birleştirmek için arkasından bantla yapıştırıyoruz.

Eğer tüm devreyi tek kağıt üzerinde görmek istiyorsanız Print Layout penceresinde scale ayarlarından %50 seçebilirsiniz. Bu görmek istediğiniz devrenin yarısını teşkil eder ve asla PCB basmak için kullanılamaz.
 
Sayın Fabrisio ilginiz için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,152
Mesajlar
923,720
Kullanıcılar
451,490
Son üye
murat osmanoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst