Proteusta 1:1 oranında izalasyon trafosu nasıl alınır?

Hayır ama kesinlikle böyle bir sistemin faturada bir düşüş meydana getirdiğini biliyorum.Tristörlü kompanzasyon panolarıda var.Tabi onlarda da dediğiniz gibi çok sayıda kondanstör var.Devrenin maliyeti tristör paketine göre değişiyor ama bir reaktif güç rölesi en kötüsü 800 tl kontaktörler kondanstör grupları derken maliyet bir çığ gibi büyüyor.
 

Güzel kardeşim,
evet, böyle sistemler var, faturada düşüş sağlıyor, kullanılmazsa da her ay kesilen cezası var hatta böyle bir sisteme sahip olup istenilen reaktif/aktif tüketim oranlarını tutturamadığı için yine de her ay ceza yiyen yüzlerce işletme var. Ama bunlar işletme, yani iş yeri, ev değil...

Ben sadece evde işinize yaramaz demek istiyorum.
Böyle bir sisteminiz olsa da olmasa da her ay aynı miktarda fatura ödersiniz.
 
Doğru ama sistem 15kw ev şart olmayabilir
 
Doğru ama sistem 15kw ev şart olmayabilir

Bak yönetmelik ne diyor:

"• Elektrik Tarifeleri Yonetmeliği gereği, EPDK’ca Perakende SatışTarifesi Usul ve
Esasları konusunda 08/01/2004 gunu alınan 284/2 nolu karara gore;

–Meskenler,tek fazla beslenen aboneler, resmi yurt-resmi okul-resmi spor tesisleri vb. grubu ile ibadethane-genel aydılatma abone grubu haric 9 kW bağantı(talep) gucunun uzerindeki tum aboneler reaktif guc kompanzasyonu yapmak zorundadır.
–Kompansazyon sisteminin uygun bir şekilde çalışıldığı; aktif enerjinin yanıda, şebekeye verilen ve şebekeden alıan reaktif enerjiyi saptayan sayaclarla olculmesi zorunludur. Bu sayaçları bulundurmayanları aktif enerjinin %90’ıkadar reaktif enerji cektikleri kabul edilerek, bu reaktif enerji bedeli her fatura doneminde tahakkuk ettirilir."

Yani, sizin sisteminiz 15 KW, yönetmeliğe göre 9 KW sonrası zorunlu...
Yapmaya çalıştığınız iş dört dörtlük çalışsa bile,
1) Evlerde işe yaramaz.
2) Bu güç değerini kullanacak işletme sayısı çok azdır.
3) Bu tür sistemler 3 fazlı olur, sizinki 1 fazlı...
 
3) Bu tür sistemler 3 fazlı olur, sizinki 1 fazlı...[/QUOTE]
Bu sistemin bildiğim kadarıyla 3 fazlı olanı da var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…