qnedim
Üye
Otomatik sarj kesicinden kastiniz belirli bir voltaja gelince akimi kesen devre ise , AGM ve EFB akuler icin uygun bir yontem degil. Ancak klasik kursun asit akulerde kullanilabilir. Siz 14.8 volta gelince sarji keserseniz, akunuz tam ve saglikli dolmaz(Yanlis hatirlamiyorsam %80 doluluk). Akuyu araca tam doldurmadan koymak yanlis olur. Basinda durup ,14.8 volta geldikten sonra ,cekilen akimi takip edip, tarif ettigim sekilde uygulamaya devam ederek sarji sonlandirmalisiniz.merhaba hocam , dediğiniz fikirler güzel hatta psu ve modül ile benzer bir devre kurmuştum ama akünün fazla akım çekmesi psu korumaya geçirip kapanmasına neden oluyordu , bende daha basit bir devreyle dediğiniz gibi led trafo ile bir kaynak oluşturup tekrar deneme fikrim var , elimde arızalı 12v 15a led trafo var onu ayarlı hale getirip otomatik şarj kesici ile birlikte denemeyi düşünüyorum
Ben basinda beklememek icin arduino ve akim olcen arduino modulu ile, akimi takip edip ve sarji otomatik kesen bir sistem dusundum. Daha sonra gelerek, 14.8 volttan 13.8 volta dusurup tekrar sarja takilir. Bu asamadan sonra sarjda unutsaniz bile bir sikinti olmaz.
Bir de PSU yuksek akim cektiginde kendini korumaya aliyorsa , 3.3 volt ve 5 volt hattina wattli direnc baglaniyormus. Nasil yapildigini arastirabilirsiniz.