Pt100 modbus okuma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan huh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

huh

Profesyonel Üye
Dvp04pt modülünden rs485 ile modbus üzerinden bilgi alamıyorum.

Modül plcden ayrı, besleme bağlı, plc 7E1 ascii veya 8e1rtu ile id: 1 ayarlarında okunan ısı değeri sıfır.

Eksik birşeylermi var acaba?

Evet,
Modül ve plc bitişik değil. Ayrı ayrı besleme yapılmış ve com2 üzerinden (alltaki rs485) birbirine bağlı.
Modülün manualinde şu ifade var.

"Haberleşme Modu (RS-485): MODBUS ASCII/RTU Mod.
Haberleşme hızı 4800 / 9600 / 19200 / 38400 / 57600 / 115200.
ASCII modda, data formatı 7Bit, even, 1 stop bit (7 E 1), ID:1
RTU modda, data formatı 8Bit, even, 1 stop bit (8 E 1). ID:1
DVP04PT-S modülü MPU’nun yanına takıldığı zaman RS-485 iptal olur."

ASCII ve RTU her iki moduda denedim.
Birde fultek scada ve modbuspoll programlarından da bağlanmayı deniyorum yine sonuç sıfır.
PLC'ye fultek scada ile bağlanabiliyorum usb-rs485 dönüştürücü ile yani altyapı çalışıyor.

Birde manualde herbir parametre için "RS-485 Parametre adresi" şeklinde hex kod var.
1 nolu kanala PT-100 bağlı ve ortalama sıcaklık değerinde bu Parametre adresi H406A olarak verilmiş.

Bu hex kodu MODRW komutunda aynen kullandım olmadı, desimal karşılığını bulup 40001 ekledim olmadı "CR no" ile belirtilen değeri, onun 40001 eklenmiş halini kısaca adres için değişik varyasyonları denedim sonuç hep olumsuz.

Ekleme:
Modülü plc'ye bitişik bağlayıp fabrika ayarlarına aldım. Yine olumsuz.

??? !!! ...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
https://www.kontrolkalemi.com/forum...servo-sacmi-haberleşmesi-rs485-modbus.116182/

yukarıdaki linkte sizin yapmak istediğinizin benzeri mevcut belki yardımcı olur..çalıştırdım ama çok uğraştırdı...sizinki nin olma olasılığı daha yüksek çünkü ikiside delta..benimkinde delta plc 485 porttan modbus ile Ascon M9 servo kontrol cihazından ısı değerini okuyor...
Ascondaki okunan modbus adresi : 40001 ama plc den modbus ile okumak biraz sıkıntılı...veya tam bilmediğimiz prosüdürü var...ben çok önemli ise ve okuyamadıysam araya 3.5 inch lik panel atıyorum.. onunla okuyup plc ye yazıyorum..yanlız 485 modbus dan onun(DopB03S211) okuyamadığı cihaz görmedim.. çok başarılı...

• Beğen
Tepkiler: huh
Teşekkürler, yarın deniycem. Bakalım sonuç ne olacak.

.....

Ek mesaj:

Modülü fabrika ayarlarına almıştım, buna rağmen nasıl olduğunu hala anlayamadım ama istasyon adresi 4 olduğu için erişilemediğini fark ettim.

Önceki mesajda verdiğim kod ile sadece istasyon adresini 4 yapınca okuma sağlandı.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,741
Kullanıcılar
454,367
Son üye
MBUHUR2

Yeni konular

Geri