Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Sayın Şefim tekrardan merhaba motorun henüz içini açtırmaya bobinajcıya götürmedim sanırım kendimde açabilirim sizin vereceginiz değerli bilgiler dogrultusunda. Bir önceki mesajımda bahsettigim sekman kablo çkış kanalının sol tarafında. Şimdiden teşekkür ederlm iyiki varsın .

DSC_0430.jpgDSC_0431.jpgDSC_0432.jpgDSC_0433.jpgDSC_0434.jpg
 
Merhaba sayın ycs.
Resimlere göre fena bir motora benzemiyor. Yanına koyduğunuz bardak ve telefon da güzel olmuş. Gerçek boyutunu daha iyi anlatmış.
Tabi esas olan içi. Söktüğünüz zaman daha iyi anlayacağız. Bu tip motor daha önce hiç görmediğim için nasıl söküleceği hakkında pek bilgim yok. Artık bir bobinajcı yardımı ile veya kendi el becerinizle açabilirseniz iyi olur.
 
sayın şef teşekür ederim benim derdim şu mazot belasından kurtulmak.flanş işimi yapar ise bir şekilde halletmeye calışırım ama bileyim ki harcadığım emek ve para bu işe değsin.sayın hocam bu işi türkiyede yapan varmı yapıp satan ne bilim ,aklımada bir şey gelmiyor
şu işi bir başarsam dünyalar benim olur bana yardımcı olursanız mutlu olurum...
saygıalrıma..........
 
Sayın maksil.
Sizin mazot derdinden kurtulmanız biraz zor görünüyor. Kıbrısın rüzgar haritasını çok iyi bilmiyorum. Daha önemlisi bulunduğunuz yerin rüzgar potansiyeli önemli. İsterseniz en verimli türbini yapın, yeterli rüzgar olmadığı süre hiç bir işe yaramaz.

Size şöyle bir örnek vereyim. 1000 w.lık bir rüzgar türbini kurulumu için 8-10 bin lira masraf gerektirir. Türbini, direği, şarj kontrolü, aküleri, inverteri, kablosu ıvır zıvırı bu parayı bulur. Bu bahsettiğim 1000 w.lık türbin 40 km/h esen rüzgarda verdiği güçtür. Daha az rüzgarda daha az güç verir.

Bütün bunları bu işi yapan birinin tarafından yapılmış olması kaydıyla geçerli olan fiyattır. Yok, ben kendim yapmak istiyorum derseniz çok malzeme ziyan edersiniz gene aynı fiyata gelir.

Türkiyede bu işi yapan çok sayıda firma var. İnternette araştırırsanız bulabilirsiniz. Ben de 6 tane yapıp, kurduğum türbinler var. Halen çalışıyor. İsterseniz türbini ben yapabilirim ama kurulumunu siz yapabilirmisiniz bilmiyorum.
 
Sayın maksil.
Benim aklıma başka bir çözüm geldi. Kuyudan su çıkaran rüzgar gülü projesi. Kuyunun hemen üzerine 4 ayaklı direk üzerine kurulan, kuyudan su çıkaran sistemler var. Kuyunun hemen yanına ihtiyacı karşılayacak büyüklükte bir su deposu yapılır. Rüzgar ne zaman eserse essin bu depoyu doldurur ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Kuyudaki mevcut pompa da yerinde durmuş olur. Duruma göre her ikisini de kullanabilirsiniz.
 
Sayın Şef Merhaba motoru bugün bir tornacı yardımıyla söktüm ve çok şaşırdım motorun tasarımı çok farklıydı resimdende anlaşılacağı gibi bu motordan alternatör olmaz kanaatindeyim siz ne düşünüyorsunuz motorla ilgili ? Motoru 20 liraya almıştım işe yaramayacagını anlayınca üzerindeki bakır telleri sökeyim dedim onuda başaramadım :) direk demir hurdalarının içene attım.
Bana ne tür bir alternatör önerirsiniz. Maddi manevi hazırım bu işe yanlız motorunu kendim sarmak istiyorum . Alternatör yapımı videonuzda klima fan motoru ile yapılabilecegini belirtmişdiniz ve sonraki çalışmalarınızda flanş tipi alternatör üzerine yoğunlaşmışsınız benim anladıgım kadarıyla . Flanş tipi alternatörler yapmak asenkron motorunu modifiye yaparak veya klima fan motoru tarzı motorları modifiye yaparak elde ettiğimiz motorlardan dahamı verimli ?
Teşekkür Ederim .
P131228001.jpgP131228002.jpg

Elde etmek istediğim enerji 1 adet 57 Ekran tv 1 adet mini buz dolabı 5 adet tasaruflu lamba ve 1 adet laptobu aynı anda çalıştırabilsin bulundugum yerde rüzgar ortalama hızı 5 m/sn
 
Son düzenleme:
Sn. Şef mesajınızı okurken aklıma gelen buydu şafta bağlı mekanik/emme basma tulumba misali. Diğer alternatifler de değelendirmeli tabi ki solar Panel ilk sırada olmalı, (maddiyata bakar) rüzgar gücü yukarıda daha fazla ise https://www.google.com.tr/search?q=...0&q=inflatable+wind+turbines&spell=1&tbm=isch
Evet sayın by lent, dediğiniz gibi şafta bağlı bir mil ile emme basma tulumba çalıştıran sistemden bahsediyorum. Anadolu da bu şekilde su çıkaran çok sayıda rüzgar gülü var. Su çıkarmak için bence en ekonomik yöntem bu yöntemdir.
 
Merhaba sayın ycs.
İlk yazınızı okuduğumda hobi amaçlı bir iki lamba yakacak bir sistem yapmak istediğinizi sanıyordum. Halbuki şimdi çok daha fazla isteğiniz olduğunu görüyorum.
Benim klima dış ünite fan motorundan modifiye etmekteki amacım, küçük çaplı olması ve video çekiminde kolay olması içindir. Video da da bahsettiğim gibi çok verimli bir alternatör değildir. Sizin isteklerinizi yerine getirecek alternatör en az 24 v. 1000 w. olması gerekir.
Böyle bir alternatör yapabilmek için de sanayide kullanılan asenkron motor kullanmak lazım. Madem hurda piyasasını iyi biliyorsunuz bulmanız kolay olacaktır. Bulacağınız motorun oyuk sayısı en az 36 oyuklu olsun. 48 veya 54 oyuklu bulabilirseniz daha güzel olur. Stator kalınlığı da 8 cm ve daha fazla olsun. 2 sıra mıknatıs kullanılır.

Flanş tipi alternatör yapmak bayağı zor bir çalışmadır. Çok malzeme ziyan edilebilir. Bir çok el aletini iyi kullanabilmeli. Yoksa herşeyi dışarda yaptırmak zorunda kalınır. Ayrıca internet üzerinden tarif ile zor yapılır.
 
Sayın Şefim hurdacıdan alıp modifiye yapacağım 36 oyuklu asenkron motorunun etiketinde yazan dakikada kaç devir dönüş yaptığının bizimle bir bağlantısı alakası var mı? Ben yok diye düşündüm ama yinede kafama takıldı sizinde fikrinizi almak istedim saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst