hoş bulduk sayın by lent. sayın Mehmet bey ile bir alternatör yapmıştık.konuştuğumuz forum ile anlaşmazlık olunca yollarımız ayrılmıştı. kendisi pek değerli biri oldugu icin cok sevdim.artı yüksek tercübelerinden eksik kalınca üzülmüştüm. bir yerlerde konu acacak diye tahmin ettigim icin formları tarıyordum. görünce cok mutlu oldum.
Arkadaşlar, yazıma sayın ortkzazaman arkadşımızın yazısını alıntı yaparak başlamak istiyorum.
Sayın ortkzazaman arkadaşımın da belirttiği gibi başka bir forum sitesinde 2007 yılından beri yardımlaştığımız, bilgi paylaşımı yaptığımız sitede kısır çekişmeler yüzünden (hatta küfürleşmelere varan hakaretler sonucu) o sayfada tüm yazılarımı silerek üyeliğimi iptal etmiştim. Bilgi paylaşımı yapabileceğim nezaketi elden bırakmayan, daha olgun kişilerin bulunduğu bu sitede yapmaya başladım.
2008 yılında açtığım "Gelin Rüzgar Türbini Yapalım " başlıklı konu ile bir çok arkadaşa yardımcı oldum sanıyorum. Rüzgar türbininde asıl önemli noktanın alternatör olduğunu anlayınca da bu başlığı açtım. 7-8 yıllık amatör çalışmalarımın tecrübesinde az çok bir şeyler öğrendim sanıyorum. Bilginin sadakası paylaşmaktır hadisinden yola çıkarak bildiklerimi naçizane paylaşmaya çalışıyorum.
Öyle akademik seviyelerde olmasa da amatörce bu işi yapmak isteyenlere yol göstermeye çalışıyorum. Elbette benim de bilmediğim bir çok konu var. Bilmediğim de bilmediğimi açıkça söylüyorum. Bildiklerimi paylaşmaya özen gösteriyorum.
Sayın Emre beyin kanatlarla ilgili formül isteğini sayın Orca17 öyle sanıyorum ki yanlış anlama sonucu hafifçe birbirini kırma noktasına getirmiş. Yaşça hepinizden büyük olduğumu sanıyorum. Beni bir ağabey olarak kabul ederseniz, sizlerden istirhamım, birbirimizi iyice anlamadan, dinlemeden hafif dahi olsa birbirimizi üzmemeye dikkat etmeniz.
Arkadaşlar, bilgisayarımdaki notları karıştıra karıştıra formülü nihayet bulabildim. Ancak sıkıştırılmış dosya şeklinde. Buraya nasıl vereceğimi bilmiyorum. Kopyala yapıştır yapıyorum olmuyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.