Herkese Hayırlı Cumalar , işleriniz rast gitsin inşallah.
Mesajı defalarda sildim yeniden yazdım en iyi birşekilde ifade etmek için.
Şimdi kanat formülü dediğinizde bu işle uğraşanların aklına birleşim formülleri , kalıp , modelleme , malzeme formülleri gelir. Bu formülleride size kimse vermez , neden vermez yıllarını harcamıştır , tomarla para harcamıştır , emek vermiştir sizinde dediğiniz gibi birilerinden bilgi almak için belki kapı kapı gezmiştir.Bana öğretilen en büyük şey şu oldu özel hayatını bırak araştır geliştir. Yoksa buyrun gelin ofise ben size kanat nasıl basılır en ayrıntılı şeyler nelerdir bir bir anlatim.Hatta kanat hediye edim. Sorun bunlar değil sorun emek.
2. olarak siz hangi alternatöre hangi boyda kanat kullanalım formülü gibi birşey yazmamışsınız benim şahsıma. Bende bunu bu şekilde anladım yoksa hangi boyda kanat kullacağınızı ben size direkt söylim ;
1-2kw arası 90cm-1.25 , 3-5kw arası 1.60 - 1.90 , 5kw -8 kw arası 2.25
ayrıca google a yazdığınız zaman önünüze binlerce makale çıkar ki hepsinin hesabı burda mevcuttur.
Beni üzen konu şu , ben zaten 5 senedir bu işi yapıyorum , abim 10 senedir bu işi yapıyor. Bir şekilde biryerlere geldik hemde iyi biyerlere geldik bilgi birikiminde , burayada ayrıntı vermek değil yol göstermeye , enerji piyasasında Türkiyenin ilerlemesine katkı sağlamak için gelip yazmaya başladım yoksa forumda yazacağım yoktu. Ama hata yapmışım.
Üniversitede yıllarca okursunuz hocalarınıza ince noktalarını sorarsınız %90 ı bilmez. %10 uda sizden danışmanlık ücreti ister. Siz düşünün...
Yani demek istediğim şu ki bu devirde kolay ekmekte kolay bilgide aslanın ağzındadır.
yolunuz açık olsun. Sağlıcakla kalın.