Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ŞEF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sarım şeklini aynı yönde sardigim için olabilirmi motor olarakmi sardım acaba 080 telle sardım tel incemi diye sarım sekli farklimi
bobinajcı bir arkadaşım sarım yönü farketmez demişti. ne kadar doğru/ yanlış bilmiyorum. peki elinizdeki planda tel kaç mm idi?

1milim arkadaşın biri bu işi yapıyor sarım sekli farklı oluyor dedi sen motor olarak sarmisin diyor elektrik üretmez öyle diyor 2000 devirde versen 3 amper geçmez diyor bana video attı 40 amper türbin üretiyor

1milim arkadaşın biri bu işi yapıyor sarım sekli farklı oluyor dedi sen motor olarak sarmisin diyor elektrik üretmez öyle diyor 2000 devirde versen 3 amper geçmez diyor bana video attı 40 amper türbin üretiyor
o zaman 1 mm lik tel ile saat yönü tersine sarım yapıp deneyiniz.

o zaman 1 mm lik tel ile saat yönü tersine sarım yapıp deneyiniz.
Sarım şeklini nasıl yapılır tarifi nedir bilmiyorum 5 kw invertor güneş panali var türbin olmayınca gece aku dayanmıyor dediğim arkadasda sarım şeklini anlatmıyor illa motor satma derdinde elimde motor var sarım şeklini bilmiyorum

Sarım şeklini nasıl yapılır tarifi nedir bilmiyorum 5 kw invertor güneş panali var türbin olmayınca gece aku dayanmıyor dediğim arkadasda sarım şeklini anlatmıyor illa motor satma derdinde elimde motor var sarım şeklini bilmiyorum
güzel insan, saat yönü soldan sağadır. üç tane çivi çakıp sardığını düşün sağ elinle sağ tarafa doğru sararsın olur sana motor. saat yönünün tersi sağdan soladır. sol elinle sağ taraftan sola doğru sararsın olur sana bobin. denemekten ne kaybedeceksiniz ki? ben solak değilim yapamam dersen sağ elle saat yönüne sar ve ters çevir.

güzel insan, yardımcı olacak arkadaşlarımız mutlaka çıkacaktır ama kriterleriniz nedir? rüzgar mı, su mu? direkt 220 mi yoksa 12-24 veya 36 volt mu? mıknatıslarınızın durumu nedir? var mı? kaça kaç? kaç gauss? beslenecek neler var? elinizde olan malzemeler neler? ne kadar bilgi sahibisiniz konuyla ilgili. daha bir çok sorulmamış soru var ve belirlenmemiş bir değer var.
şöyle kafanızda bir kurun, soruyu bir daha sorun.
Sorunu çözdüm 24 volt 40 amperi gördüm rüzgara bağlı 20 amperle 35 amper arası türbin üretiyor

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri