hocam ben daha çok stator iç çapı ile benim rotorun dış çapı birbirine en yakın mesafede ve tam daire oluşturamayacağım için 3 mm tornalatttım ama denerim olmazsa biraz daha indirebilirim. imkanım buna müsait. mıknatıslarım gelsinde bakalım...s.a.
sayın s.gultoprak rotoru 3mm tornalatmışsınız fakat mıknatıslarınız rotorun her yerini saracağından çapta 4mm eder.bu da demek oluyor ki; rotorun çaptan en az 5mm tornalanması gerekiyor.sn. şef evvelki sayfalarda açıklamıştı, ayrıca tecrübeyle sabittir kolay gelsin, başarılar.
hocam ben aslında 10 mm almamın nedeni daire olsturması daha kolay olur gibi düşünmüştüm. zor da olsa yapacağız artık olmazsa tahta yada plastik kalıp koyarım araya. 1 erleri boş kalır. ötekiler kuruduktan sonra onları yaparım. neodyum mıknatıs ne kadar güçlü olduğu hakkında hiç tecrübem olmadı daha önceSayın s.gultoprak,
Yazdıklarınıza göre şu an her şey yolunda görünüyor. Mıknatısları neden 20 mm. değil de 10 mm. genişliğinde düşündünüz ?
Aynı kutuplu iki mıknatısı yanyana getirmek sizi bayağı uğraştıracak çünkü. Bu mıknatıslar birbirini itmeye çalışacak, yapıştırıcı kuruyuncaya kadar elinizde sıkıca tutmanız gerekecek.
Sayın wolf-4503,
Mıknatıs kalınlığı 2 mm. olduğu için 3 mm. traşlamış. Yani rotor çapında her iki tarafı göz önüne aldığımızda 6 mm. traşlanmış oluyor. Karşılıklı iki mıknatısın kalınlığı 4 mm. olduğu için, mıknatıs stator arasında 1 mm. boşluk kalmış oluyor.
Siz rotorun tamamında 3 mm. traşlanmış gibi anladınız galiba.
evet o şekilde algıladığım için hatırlatmada bulunmak istedim sn. şefSayın s.gultoprak,
Yazdıklarınıza göre şu an her şey yolunda görünüyor. Mıknatısları neden 20 mm. değil de 10 mm. genişliğinde düşündünüz ?
Aynı kutuplu iki mıknatısı yanyana getirmek sizi bayağı uğraştıracak çünkü. Bu mıknatıslar birbirini itmeye çalışacak, yapıştırıcı kuruyuncaya kadar elinizde sıkıca tutmanız gerekecek.
Sayın wolf-4503,
Mıknatıs kalınlığı 2 mm. olduğu için 3 mm. traşlamış. Yani rotor çapında her iki tarafı göz önüne aldığımızda 6 mm. traşlanmış oluyor. Karşılıklı iki mıknatısın kalınlığı 4 mm. olduğu için, mıknatıs stator arasında 1 mm. boşluk kalmış oluyor.
Siz rotorun tamamında 3 mm. traşlanmış gibi anladınız galiba.