Rüzgar Türbinini Bitirdim.

usta tebrikler gerçekten iyi iş başarmışsınız. peki bu türbin ne kadarlık bir enerji üretiyor? hangi rüzgar hızında kaç watt üretiyor bu gibi teknik özellikleri nelerdir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayın şef daha önce size merdiven otomatiği konusunu sormuştum ve yardımcı olmuştunuz şimdi ise rüzgar enerjsinden elektrik üretimi konularına baktım çok teşekkür ederim bizim gibi amatör meraklılara yol gösterdiğiniz için şu anda myo elektrik okuyorum şehir dışında ama yaz tatilimde bende sizin yazdıklarınızı örnek alarak kendi çapımımda bir şeyler yapmaya çalışacağım her şey için teşekkürler
 
tebrik ederim sefim. guzel bir calismaya imzani atmissin. eminim ki cogu insana da fikir onculugu yapmis oldun.
 
bunlar çok değerli çabalar.tebrikler.
 
Şefime selam.
16X6X95 cm ebaında 8mm et kalınlığı olan temiz su borosundan 3 adet kanat yaptım. 12v 13ah alternatör oto dinamosunu meltem rüzgarlarında 1'e (Bire) kaç oranında arttırarak 12v 300w invertör ile Bu enerjiyi elde edebilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Selam ironbows.
Araba şarj dinamosunu orijinal haliyle kullanırsan istersen 5000 (beşbin) devir çevir gene 1 v. bile alamazsın. Geçmiş yazıları dikkatli okursan o yazılarda dinamo modifiyesinden bahsediyorum. Ortadaki bobinli rotoru söküp, yerine 12 adet neodyum mıknatıs yapıştırılarak ancak 200 - 250 devirde 14 v. 4 - 5 amper güç alabilirsiniz.
 
Sayın şef
tebrik ve takdirlerimi sunarım .dinamoyu nasıl bulabilirizi ve yapabilirizi.
 
eline sağlık şef, umarım bu çabanızın karşılığını ürününüzü ticari değere dönüştürerek maddi olarakta alırsınız.
 
arkadaşlar çok önemli bir konuda yardımınıza ihtiyacım var benim elimde güçlü neodyum mıknatıslar var.madeni 1 tl çapında 50 mm kalınlığında çok güçlü neodyum mıknatıslar var.ben bunlardan flanş dinamo yapmak istiyorum ama bobin tel çapı ve sipir(tur)sayısını bilmiyorum amaç ürettiğim 12 v ile aküyü şarj etmek ve inverter yardımı ile 220 v u az yerde de olsa kullanmak.sadece kaç volt ve kaç ampere ihtiyacım var ve bunun için bobini kaç sipir sarmam gerekir.şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,821
Mesajlar
920,766
Kullanıcılar
450,909
Son üye
Kuzey27

Yeni konular

Geri
Üst