RC motor pilinde amper yükseltme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ertyayla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ertyayla

Üye
RC kumandalı arabam var. Ön ve arkadan çeken iki motorlu (iki kablolu fırçalı motor olmalı!) var

500 mA, 3.7V bir adet 14500 lityum pil ile çalışıyor.

Bende 2 adet 900 mA pil paralel ekleyerek 3 pil ile daha uzun süre çalışmasını sağlamak istiyorum.

Ama toplam 3.7V ve 2300 mA güce sahip olacak. Bu güç ile son hıza ulaşınca motor yada devreyi yakmaması için ne yapabilirim? Nereye ve kaçlık direnç eklemeliyim?

Yardım ederseniz, çok memnun olurum
IMG_8909.jpeg
IMG_8910.jpeg
❤️❤️❤️

Gerilim/volt değişmedikçe aynı-eşdeğer pilleri paralleyip kapasiteyi/sürüş süresini artırmak ile herhangi bir elektronik soruna sebep olmaz. Yalnız, arabanın ağırlığının artması ile motor zorlanırsa sorun olabilir! Ayrıca bu piller için kontrol devresi üzerine pilleri koruma amaçlı BMS katı vardır umuyorum!? 18650 pillerde alt deşarj gerilimi 2.6 volt diye biliyorum.

Gerilim/volt değişmedikçe aynı-eşdeğer pilleri paralleyip kapasiteyi/sürüş süresini artırmak ile herhangi bir elektronik soruna sebep olmaz. Yalnız, arabanın ağırlığının artması ile motor zorlanırsa sorun olabilir! Ayrıca bu piller için kontrol devresi üzerine pilleri koruma amaçlı BMS katı vardır umuyorum!? 18650 pillerde alt deşarj gerilimi 2.6 volt diye biliyorum.
Teşekkürler 🙏
Bu cevap yeterli benim için.
Motorlara gidecek maksimum akımı 500 mA ile sabitlemek gerekir diye düşündüm.
Devredeki regulator kapasitesi 500 mA e göre yapılmış olabilir diyerek.

BMS kartı yok!
Pil den gelen kablo soketi ayrılarak ayrı bir şarj aleti ile dolduruluyor.
2300 mA olacağı için araya 1S BMS eklemem gerekir mi?

Teşekkürler 🙏
Bu cevap yeterli benim için.
Motorlara gidecek maksimum akımı 500 mA ile sabitlemek gerekir diye düşündüm.
Devredeki regulator kapasitesi 500 mA e göre yapılmış olabilir diyerek.
Akım/amper'i talep eden cihaz belirler. 100 amper 3.7 volt akü de bağladanız anormal bir durum oluşmaz.

BMS kartı yok!
Pil den gelen kablo soketi ayrılarak ayrı bir şarj aleti ile dolduruluyor.
2300 mA olacağı için araya 1S BMS eklemem gerekir mi?
Devre üzerindeki entegrelerin biri, üzerindeki yazılar okunmuyor olsa da bms görevi yapıyordur. Yoksa kullanım sırasında pil aşırı deşarja düşer ve bozulur!

Farklı kapasite farklı marka ürün lityum pilleri paralel kullanmayın.

Eski pil varsa onu sökün. Yerine özdeş pil ile paralel grup yada daha büyük kapasiteli tek pil kullanın.

bak güzel insan, 14500 pille çalışan bir kafa lambam var. 4-5 tane modu var. pil kapağını açtım ve 1 tane de 18650 araya kaynakladım. eşekler gibi çalışıyor. elimde bir tane daha 18650 olsa 14500 ü iptal ederim. test ettim 14500+18650 4 saat çalıştırdı. beş tane ledi var, standart ışıkta. (18650 çıkma amperini filan bilmiyorum). göm gitsin.

IMG_20260818_000540.webpMerhaba sanırım aynı model araç için yazıyorum.yeni aldığım pilin -/+ yönleri ters bağlanmış ve sonuç olarak küçük çip yandı. Bu sorunun çözümü var mı?

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri