Reaktİf yaziliyor

KondansatÜrlerİ devreye aldiĞimda ampermetreden 130-150 amper arasi bİr akim gÖsterİyor
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşım seni anladığım kadarıyla,sayaç bağlantıların yanlış.........
 
Arkadaş, eğer motorunuz, etıket anma akımında çalışmıyorsa, cosfi'si düşük olacakdır.135 kw. motor 270 amp. cıvarında akım çeker. komp. devreye alındığında bile çektiği akım düşük gelıyor bana. Motor yükünüzden büyük seçilmiş, veya kırıcı , öğütücü bir motorsa verılen malzemeyi artırarak çeşitlı mıktarlarda akım, ve sayaçdakı kapasitif / ındüktif göstergelerini takıp etmenızde yarar var.
 
arkadasım sımdı sıze soyle bır onerıde bulunsam sımdı sız sadece bu motor ıcın kompanze yapıyorsanız bu motor ıcın gereklı kondansatoru hesabladıktan sonra bunu motor devreye gırınce bu kondansatorlerı devreye alsan cıkınca cıkarsan vede bunu saatten takıp etsen daha uygun gıbı gelıyor
 
Selamlar
Arkadaşlar bazı sayaç firmaları bu konu ile ilgili açıklama yaptılar olay şu;Sisteme ihtiyacından fazla kapasitif basarsanız sayaç yön tersliyor kapasitif enerjiyi indüktif görüp indüktif tarafa yazmaya başlıyor.Sisteme gereğinden fazla kapasitif basmayın.
Bu aşırı indüktif yükün olduğu işletmelerde başınıza gelmiş olabilir.Cos fi 1.00 olduğu halde sayac hala indüktif açılma yapıyorsa cos fi yi -0,99 yapın olmazsa -0,98 yapın taki indüktif azalıp kapasitif yazmaya başlayana kadar.Bu aşamadan öteye geçmeyin yoksa sayaç yön tersler ve yukarda bahsettiğim olay oluşur.
 
Bu sayaç firmalarının açıklamalarını görebilir miyiz. Mekanik sayacı herkes bilir ama elektronik elektrik sayacının 8.8.0'a yazması gereken tüketimi nasıl oluyor da 5.8.0'a yazıyor merak ediyorum doğrusu. Sayaç firmalarının isimlerini ve açıklamalarını bekliyoruz!!!
 
Sn semih arkaşımızın yazdıklarını pek anlamadım, böyle bir ihtimal olmaması gerek sanki
sonucunda elektrik kurumu hem end hem cap ceza alabiliyor. bu şekilde bir ölçüm bizim pek aklımıza yatmadı :-\
 
arkadaşım sayacını bir kontrol et sanırım sayaçta bir problem var köhlerin 2002 yılı sayaçları,makelin 2004 yılı sayaçlarında bu tür bir sorun yaşanıyor
yeni bir sayaç alın ve devreye seri olarak bağlayın.(akım trafolu olarak)enerjiyi vermeden önce her iki sayacında endekslerini alın ve motoru çalıştırıp kompanzasyon sisteminide otomatik yapın.yaklaşık 10 dakika sonra her iki sayacında tüketimlerini karşılaştırın.biraz zahmetli bir iş ama yapacak başka bir şey yok.yada güç analizörü ile tüketimleri kaydedip oradanda karşılaştırma yapabilirsin
kolay gelsin.
 
arkadaşlar kaelsemih arkadaşın dediği doğru... ben de karşılaştım ve bunu sorunu forumda da paylaşmıştım. işletme de çok düşük akım çekildiği durumlarda devreye kondansator alındığında sayacın 5.8.0. konumunda reaktif olarak kaydediyor.Benim karşılaştığım sayaç makel markaydı.Aynı durumu onur marka kombi sayaçta da denedim yine aynı sonucu gördüm..Fakat kohlerde bu durumla karşılşmadım....Sayaç firmalarıyla goruştüğümde bana aynı semih beyin anlattığı durumu soylediler..Sayaç faz kaymasıyla kapasıtıf değeri reaktif bolgeye kaydırır..
https://www.kontrolkalemi.com/forum...lgili_bir_soru-t4466.0.html;msg33033#msg33033
 
sayaç markasıda hiç azımsanmayacak bir marka es-em yinede bakmak lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,849
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst