reaktif ve kapasitif yazması hk?

asoos ' Alıntı:
evet güzel değer ama sınıra yakın indüktif cos 0,99 yaptım ama kapasitif aynı dururken indüktif değerim artıyo tşk
Mesajı iyi okursanız size yardımı olacağını düşünüyorum.kapasitif 0,99 yapın demiştim.Tabii medem ki cosq nin 0,99 o zaman önce cos fi yi 1 yapıp deneyin,yine kapasitif sabit indüktif ilerilerse dediğim gibi kapasitif 0,99 yaparsınız.

asoos ' Alıntı:
evet güzel değer ama sınıra yakın indüktif cos 0,99 yaptım ama kapasitif aynı dururken indüktif değerim artıyo tşk

m-usta-fa'nın bahsettiği cosfi kapasitif yönde, yani -0,99. Sizin bahsettiğiniz ise indüktif yönde 0,99.
m-usta-fa ' Alıntı:
Rölenizin cosq sini kapasitif 0,99 yapın...

Kapasitif yönde yapılacak ayar ile röle biraz fazla kondansatör devreye alacaktır.

arkadaşım hedef cosq 1ve2 nin degerlerini akım trafosu cevrimoranı kondanstör girme ve çıkma zamanları kondansatör deşarj süresi kullandıgın kondansatör ile rölenin degerleri eşitmikontrolatdikten sonra röleden kondansatör güclerıni tanıtabilirsin.reaktif güç kontrol rölesi kullanma kılavuzundan bilgilere ulaşabilirsin.

sayın mustafa by ben hala sistemi düzeltemedim o yüzden entes rg3-12c siparişi verdim akım trafolarınıda 50/5 3 adet verdim onlarda entes marka ben bunun ayarlarını nasıl yapcam ilkdefa bağlayacağım akım trafolarını mesaela baralı tip söyledim eskiside öyleydi ben bunları sisteme nasıl bağlayacağım varsa bi şema gösterirmisin

Ben tam bir şema çizme ve foruma yollama özürlü bir insanım.Evdeki pcye e-planı kurdum ama çalıştıramadım.Zaten kullanmayı da bilmiyorum.Forumda o rölenin manuelini aratın.Şema var.Zaten gelen rölenin kataloğunda ve üzerinde de var.Ayrıca entesin sitesinde de var.Baralar için çekirdeği ayrılabilen tip akım trafoları varmış.Onlardan alırsanız takması kolay olur.Gerçi eskilerini sökeceğiniz zaman bunları takarsınız.
ÖNEMLİ UYARI:Akım trafolarının uçları asla boşta bırakılmaz.Bırakılırsa kısa bir süre sonra yanar.akım trafosu röleye ya da ampermetreye bağlı olmadığı zaman çıkış uçlarını(yani sekonderini;yani S1,S2 uçlarını) kısadevre etmeyi unutmayın.
ve yine forumda kompanzasyon sistemi ile ilgili şemalar var.Ondan yararlanabilirsiniz.
bir de şu var.Şu anki akım değerleriniz için 50/5 akım trafosu çok iyi.Fakat kurulu gücünüze göre ileride tam kapasite çalışırsanız akım trafolarınız küçük kalır.Bir başka değişle sisteminiz 50 amperden fazla çekerse entes size yeni akım trafoları satmaktan mutluluk duyacaktır.Bu sebepten dolayı eğer trafo çıkış şalterinizin akım sınırı ayarı varsa 45 amperden sınırlamanız faydalı olacaktır.

slm arkadaşlar benimde kompanzasyon roleleri hakkında bilgim yoktu bir değirmene entesrg3 12cs taktım okuyarak ayarlarını yaptım gerçekten söylendiği gibi harika bir role yeterki kataloğu iyi okuyun şimdi rle calışırken seyremeye doyamıyorum bu arada MUSTAFAkardeşede cok teşekkür ederim yardımcı oldu ALLAH razı olsun değerler bir haftada istediğim hale geldi ...

evet haklısınız mustafa bey olmazsa yönümüzü bulamazdık herhalde pusalagibi mübarek bir arkadaşımız

sayın asoos

bahsedilen cos fi ayarını yanlış yapmışsınız, IND 0,99 değil CAP 0,99 yapman gerekli
hatta üstadlarımdan müsade ile cos fi yi CAP 0,995 e ayarlamanı tavsiye ediyorum

İyi çalışmalar...

Evcioglu ' Alıntı:
sayın asoos

bahsedilen cos fi ayarını yanlış yapmışsınız, IND 0,99 değil CAP 0,99 yapman gerekli
hatta üstadlarımdan müsade ile cos fi yi CAP 0,995 e ayarlamanı tavsiye ediyorum

İyi çalışmalar...
cosq yi virgülden sonra 3 haneli set edebileceğimiz bir röle var mı ki?yani olsa güzel olur.Tabi 0,005 hassasiyeti yapacak sistem de lazım.Yani tristörler,bir sürü küçük kondansatör.
Fakat bildiğim kadarıyla kaelin en son rölesi 0,99 dan sonra tangant phi ayarı sayesinde hassas ayar yapabiliyormuş.

üstad sana tek adres: Entes RG3-12C

virgülden sonra 3 basamak hassasiyetiyle ayar yapabiliyorsunuz

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Geri