reaktif ve kapasitif yazması hk?

ben rg3-12cs kullanmıştım 2-3 ay.Dikkat etmemişim hiç:)teşekkürler bilgi için
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
mustafa by sizde kullanmışsınız işte bana yardımcı olursunuz dimi entes rg3-12 diye başlık açtım bi baksanız dün panoyu baştan aşağı söktüm yeniden bağladım trafoları roleyi değiştirdim birtürlü ayarlayamadım bi hata var ama ney trafoların uclarını değiştirmemi tavsiye ettiler akşam onu yapcam artık başka sansım yok cihazı devreye sokunca 1 kontaktörü çekip brakıyo ondansonra işlem yok aynı kalıyo
 
reaktif enerji oranı çok önemli değil.Zaten onu sıfırlayabiliyorsun.kataloğuna baksan iyi olur.akım trafosu oranını hatalı girmişsin.
ilk kondansatörü okuyamamış ondan çekip bırakıyor.bir de cap bölümü olması lazım.kondansatörlere bakıyorsun ya.Orada ilk grubun rst seçildiğinden emin olmalısın.akşam mesajını daha dikkatli okuyup cevap vermeye çalışacağım.selametle
 
akım trafosu oranını düzelttim capasita bölümünden kondansatörlerin değerlerini girdim programıda 10 yaptım ind 1.00 yaptım cap 0.95 yaptım hadi hayırlısı şimdilik bir problem gözükmüyor kondansatörleri tektek aldı bıraktı
gündüzleri fazla yükümüz yok 1ci ve 2ci kontaktöelri çekti toplamları 2kva yapıyo ekran aynı böle -210 -408 0.808 olarak gözüküyor bu normalmi gecede cektiği kondansatör gücü 7kva ekrandaki değerler -947 -347 0.974 bu şekilde niye 1 ve 2 fazlar hep eksi işareti var önlerinde role ilk açılıştaki göstergeler 1.00 0.64 0.90 olarak gözüküyor normalmidir
 
Bu ne ya?-974 mü -0,974 mü? haydi onu anladık -374 nedir?
bu işte terslik ötesi bir şeyler var.ben entesi yanlış hatırlamıyorsam 3 tane alt alta display var ve her display bir fazın cosqsini gösteriyor.Bak displaylerin sağ tarafında ledler olacak,o ledlerden cosq ve oto olanlar yanmalı.Bu şu demektir,otomatik çalışıyor ve ekrandaki değer cos q.
bence sen cosq yi görmüyorsun,yani bize verdiğin değerler cosq değerleri değil.esc tuşuna basarak ana menüye dönüp,cosq ışığı yanana kadar yukarı aşağı tuşları ile ilerlemelisin.
 
Bİ terslİk olduĞunun bende farkindayim dedİĞİm gİbİ sÖyledİĞİm rakamlar cosfİnİn tam kendİsİ roleyİ aÇip kapatiyorum l1 1.000 l2 0.640 l3 0.940 bu deĞerler ekranda gÖzÜkÜyor bellİ bİr sÜse sonra devreye İkİ adet kondansatÖr aliyor bunlarin toplami 2kva ve ekrandakİ deĞerler deĞİŞİyor l1 -.210 l2-.408 l3 0.808 bu deĞerler gÜndÜzÜn deĞerlerİ gece İse dÖrt adet kondansatÖr devreye aliyor bunlarin toplamida 7kva ekrandakİ deĞerler ŞÖle l1 -.947 l2 -.347 l3 0.974 olarak gÖzÜkÜyor hİÇ bİryere dokunmadim verdİĞİm deĞerler cosfİ deĞerlerİ auto ve cos ledlerİnden baŞka led yanmiyor ben akim trafosu oranini 0010 olarak gİrdİm cosfİde İnd kismina 1.000 cap kismina 0.95 gİrdİm program kismina 10 gİrdİm capasİta kisminada tÜm kondansatÖrlerİn gÜÇlerİnİ ve faz olarakta rst gİrdİm İndÜktİf ve capasİtİf oranlarinida 30 18 olarak gİrdİm bunlarida bİr cd gÖndermİŞler onu İzledİm hepsİ kafama yatti ayarlari nasil olduĞunu ÖĞrendİmde benİm kafama yatan cosfİlerİn neden eksİ olduĞu normalmİdİr dİye İlk defa bu roleyİ kullaniyorum merak ettİm aÇikcasi
 
cosfi'lerin eksi olması demek, devreye alınan kondansatörlerin o fazlara fazla gelmesi demektir.
Bu da ya trifaze kondansatörlerin yanaklarının dengesiz yıprandığını gösterir ya da fazlara dengesiz yüklenildiğini.
Verdiğiniz değerlere göre dengesiz yüklenme var sizde:
karlos55 ' Alıntı:
...roleyİ aÇip kapatiyorum l1 1.000 l2 0.640 l3 0.940 bu deĞerler ekranda gÖzÜkÜyor

Sayaçtan endeks takibi yapın ve bu durumda indüktif ve kapasitif oranları inceleyin. Sayacınız mekanik ise işler kolay. Elektronik ise bazı değişiklikler gerekebilir. (Monofaze kademe oluşturma gibi )
 
sn genç arkadaş
ilk fazın komp.kapalıyken cosq si 1, 2. fazın 0,640
devreye trifaze kondansatör aldık.
ilk faz - 0,94 bunu anladım.kondansatör fazla geldi.
cosq yi kapasitif yönde 0,6 eksiltti.

peki bu durumda cosq si 0,64 olan fazı da kapasitif yönde 0,6 eksiltmesi lazım değil mi?ve bu da cosq yi indüktif 0,7 yapmaz mı?
yani cosqsi 1 olan faz sadece -0,96 olacak
cosq si 0,640 gibi anormal derecede indüktif olan faz yine anormal derecede kapasitif 0,34 oluyor.
bir kere ilk baştan cosq nin 0,64 olması bence anormal
ikincisi de gündüz değerleri,mesajdan alıntı: bellİ bİr sÜse sonra devreye İkİ adet kondansatÖr aliyor bunlarin toplami 2kva ve ekrandakİ deĞerler deĞİŞİyor l1 -.210 l2-.408 l3 0.808 bu deĞerler
-0,210 diye cosq olur mu abi?
genç arkadaş sizin bu işte benden daha tecrübeli olduğunuzun farkındayım.O yüzden ısrarla size hitaben yazdım.Eğer akım trafolarında ve bağlantıda bir şey yoksa ben bu röle bozuk derim.
Bilmem siz ne dersiniz?
 
bu role nasıl bozuk olur daha sıfır km kutusundan yeni cıkardım başka bi sorun arayın bence roleden olamaz
 
karlos55;
Üretim hatası diye bir şey olabileceği gibi,bağlantı hatası da olabilir.Çünkü başka bir yerde mesajınızda yıldız ledinin yandığını yazmışsınız ve bu bağlantı hatası ledidir.
Verdiğiniz değerler ve kompanzasyonu açtığınızda ortaya çıkan değerler çok saçma değerler.
Size tavsiyem (bir çok kere yaptığınızı biliyorum ama) bağlantıları tekrar gözden geçirmeniz.Ya verdiğiniz fazla,o faza ait akım trafosu örtüşmüyor,ya da kl uçları tersti(sanırım cihaz bunu düzeltiyor ama emin değilim).Akım trafosu çıkışları da iyi bağlanmamaış olabilir.Ama en büyük ihtimal verdiğiniz fazla o faza ait akım trafosunun farklı yerlerde bağlanması.ikinci ihtimal de rölenin bozuk imal edilmesi ya da sonradan bozulması.Zaten entese telefon edip bu değerleri söylerseniz sanırım onlar da aynı şeyi söyleyecekler.
Bir tavsiyem daha var.Yaptığınız bağlantıyı dikkatlice takiop ederek kağıda çizip kağıt üzerinde takip etmeniz.Hatta mümkünse foruma da yollayın ki biz de takip edelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,219
Mesajlar
924,358
Kullanıcılar
451,586
Son üye
Mo922od

Yeni konular

Geri
Üst