el_emek
Katılımcı Üye
regal marka RTV5570 TXT model 11AK30 şaseli crt televizyonum var.anten girişine çatı anteni bağladığım zaman kanalları renkli izleyemiyorum,siyah beyaz izlemek zorunda kalıyorum..eskiden bu tv"yi scart bağlantılı receiver ile izlerken renk sorunu yoktu..yani sadece çatı anteni bğlıyken bu sorun çıkıyor..bu konuda bir de şöyle deneme yaptım:komşudan scart çıkışı olmayan sadece rca çıkışı olan bir receiver ödünç aldım..buna bir ucu rca diğer ucu scart olan kabloyu bağladım..scart girişin de tv"ye bağladım,gene görüntü siyah beyaz oldu..halbuki receiverde renk sorunu yok,rca soketler de doğru yere bağlantı..
sonuç:ben bu tv"yi renkli seyretmek için kumandadan nasıl bir ayar yapabilirim..kumandadan renk ayarı yapılıyor gibi görünüyor yani çubuklar sağa ve sola hareket ediyor ama renk hep siyah beyaz..
NOT:menü+4725 ile servis menüsüne girdim ama hangi ayarı yapacağımı bilmediğim için kurcalamadan çıktım..
ilgilenenlerin yorumlayabilmesi için detaylı bilgi vermeye çalıştım,bakalım çözebilecek miyiz bu sorunu..
sonuç:ben bu tv"yi renkli seyretmek için kumandadan nasıl bir ayar yapabilirim..kumandadan renk ayarı yapılıyor gibi görünüyor yani çubuklar sağa ve sola hareket ediyor ama renk hep siyah beyaz..
NOT:menü+4725 ile servis menüsüne girdim ama hangi ayarı yapacağımı bilmediğim için kurcalamadan çıktım..
ilgilenenlerin yorumlayabilmesi için detaylı bilgi vermeye çalıştım,bakalım çözebilecek miyiz bu sorunu..