Resimdeki Data prizi projesinden bir soru

Sorgulayan

Üye
Selam abiler bu data projelerinde yeniyim. Okulda gösterilenden biraz farklı geldi. Size sormak istedim.
Aşağıda bir binanın data prizi projesinden bir kısım var. Binanın Rack kabinetinden her dairenin zayıf akım kutusuna 1 adet cat6 kablo gidiyor ve burdanda dairenin içindeki 4 prize 4 ayrı müstakil hat gidiyor.

Benim sorum; En alttaki resimde dairenin içindeki zayıf akım kutusunun şeması var. Orada sadece patch panel var. Rack kabinetten gelen 1 adet Cat6 kablosu, 4 ayrı prize müstakil olarak gitmesi için switchte olması gerekmez mi? patch panel sadece kablo düzenlemesi için çünkü. Tek gelen kabloyu 4 prize müstakil nasıl dağıttı

1733823412404.png
1733823486442.png

Projenizde alttaki detayda bir hata var (hatadan kastım kolon şemanız ile farklılık) , detayda salon mahaline fiber kablo göstermiş, Üstteki kolon şeması farklı, bence bunun üzerinde durun.
Sizin sorunuz bir için sistem merkezinde router varsa switch dediğiniz gibi gerekli. Switch den çıkıp patch panele girecekseniz ve patch panelde dağıtımı yaparsınız. Şayet router yoksa burada abonelik dağıtımı yapıyordur bir modem/router sonra switch gerekli. Modemlerin çıkışlarında genelde 4 5 tane boş port oluyor bunun için switch kullanmanıza gerek kalmaz.

Projenizde alttaki detayda bir hata var (hatadan kastım kolon şemanız ile farklılık) , detayda salon mahaline fiber kablo göstermiş, Üstteki kolon şeması farklı, bence bunun üzerinde durun.
Sizin sorunuz bir için sistem merkezinde router varsa switch dediğiniz gibi gerekli. Switch den çıkıp patch panele girecekseniz ve patch panelde dağıtımı yaparsınız. Şayet router yoksa burada abonelik dağıtımı yapıyordur bir modem/router sonra switch gerekli. Modemlerin çıkışlarında genelde 4 5 tane boş port oluyor bunun için switch kullanmanıza gerek kalmaz.
Salonda 1 adet fiber optik prizi var. Fiber prizlerin kolon şemasını ayrı, data prizlerin kolon şemasını ayrı çizmiş. Oyüzden üstteki eksik gözüküyor.

Evde 4 tane data prizi var diye gözüküyor. Fiber dışında, 1 adet daha cat6 kablo patch panele giriyor ve ordan odadaki prizlere dağılıyor. Cevabınızı da anladım teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
130,104
Kullanıcılar
453,157
Son üye
ibrahim2120

Yeni konular

Geri