Rezistanslar Reaktif Yazdırıyor

işin oldukça zorr
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selam

Arkadaşlar farkettiyseniz sorun sahibi arkadaş bu sayfada değil artık.Gayet sorun açık ve net ortada.Rezistanslı sistemlerde rezistanslara farklı yüklenirseniz yıldız noktası kayar sayaç reaktif(endüktif-kapasitif) yazar.Arkadaşın sadece endüktif ten sorunu olduğuna göre fazlar arası dengesizlik fazla yok.Yükü bu dengesizlik anında reaktif güç kontrol rölesinden ölçücek ve gördüğü değerler kadar kondansatör bağlıyacak ve sorunu ortadan kalkıcak.
Yok siz haklıysanız sorun harmonikse cos 1.00 olduğu halde %26 kaçırıyorsa sistem o zaman kael varkombi-12 üsütünden tan fi ayarını -0,26 yapıcak.Buda diğer durumun çözümü.
İyi Çalışmalar ;)
 
arkadaşlar herkeze slm,samimi olarak konuyla ilgilenip yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.
sistemi kurdum entes rg312 c role kullandım kademeler 9 adet monefaze 3 adet trifaze kondansatör kullandım.kondaş marka. birinci kademe kondansatörüm trifaz 5 kwar diğer kademeler 1*1 kwar,1*2,5kwar,1*5 kwar,3*2,5kwar,3*10kwar.

gayet güzel çalışıyor reaktif %3 kapasitif%4 bunlar iki günlük değerler lakin öyle sanıyorumki ay sonunda da aynı değerler çıkacaktır.tekrar herkeze çok teşekkürler.
 
Sn. kahramantürk

* Kademe alma süresini düşük, bırakma süresini ona göre daha mı uzun yaptınız, sisteminizdeki değişiklikler nedir, sorun neden kaynaklı olduğunu tam olarak açıklar mısınız.
 
kondasatör alım süresi 3 saniye bırakma süresi 7 sn sistem geceleri çalıştığı için gidip başında henüz rolenin nasıl bi hareket yaptığını görmedim lakin günlük aldığım değerler çok güzel çıktı.şuana kadar bi sorun yok takip edip gelişmeleri gene burdan aktaracağım.neden daha önce %26 larda seyrettiğini hala çözmüş değilim lakin sistem çalıştığında yaklaşık 4-5 kademeyi devreye alıyor,benimde halan aklımda soru işareti neden %26 sonuçta sistemde üç adet 30 kw lık ısıtıcı birde içindeki paletin yanmaması için çalışan palet motoru 1,1 kw.
 
Sn. kahramantürk

* Kademe süre ayarının önemi büyük, kanaatimce. Çünkü, devreye ilk girdiğinde değil de, sonradan endüktif oluştuğunu belirtmiştiniz. Kademe alma süresini normal yapıp, bırakma süresini geç yapınca oranlarınız nispeten düzelmiş oldu. Tabii, buna ek olarak, kademe kondansatör değerleri ve yerleştirilmesi de iyi oturmuş.
 
arkadaşlar sorunum anlattığım şekilde çözüldü ve firma değerleri kendileri takip ediyorlar idi ve bu gün sorduğumda değerlerin çok iyi olduğunu artı fazla takip bile etmediklerini söylediler.saygılarımla.
 
arkadaşlar merhaba..staj yapıyorum ben..işletmede analizör denen Şebeke ölçümleri yapan bir cihaz var..(CA 8332B)bir yere analizörü kurup verileri alıyoruz..hersey normal ama geceleri akım harmonikleri artış gösteriyor.sebebi ne olabilir sizce?internette 2 gundur bakıyorum bulamadım.fıkrınızı paylasırsanız cok sevınecegım..iyi gunler
 
bir çok reaktif güç kontrol rolesini ekranından harmonik değerlerini izliyebilme imkanı var bu harmonik olayını o kadarda bence büyütmemek lazım hangi elektrikçi arkadaşa gitsem dilinde harmonik
harmonikli bir sistem zaten kendisini belirtir kond. aşırı akım çekmesi yeter
hem son zamanlarda gerilim harmoniklerinden bahsediliyor buda yeni türedi arkadaşlar gerilimin bozulması çok zordur bırakın gerilimi akıma bakmak gerekir
bu zamanda yapılabilecek kond. rezonansa girmesin yeter yani işin kısası basit bir pens ampermetre ile kond. akımlarını ölçün etiket değerlerinden aşırı bir artış akımı varsa piyasada çok iyi firmalar var gidin onlardan bir rezonansı engelleme trafosu alın bunun ismide bu olması gerek harmonikleri yok edemezsiniz sadece kond. rezonansını engellersiniz
eğer harmonikleri kökten yok etmek istiyorsanız aktif filitre bunun için üretilmiş bir cihazdır.

işin kısası teknik arkadaşlar bu harmonik olayını çok gözlerinde büyütmesinler, bazı arkadaşlar var sistem harmonikliymiş diye işe girmek istemiyorlar :)siz merak etmeyin işe girin inanın başarırsınız
Allaha şükür türkiyede bilgiyi gizlemeyen arkadaşlar var sorun cevap hazır.
Saygılar
Güner bey merhaba.
Harmonik konusunu bu kadar basite indirmişsiniz sizden bu kelimeleri duymak beni şaşırttı doğrusu:) Kim olduğumu tahmin etmişsinizdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,901
Mesajlar
921,507
Kullanıcılar
451,049
Son üye
storiesig

Yeni konular

Geri
Üst