merhaba arkadaşlar.
bir merkezimizden çekilen akımlar 68 A, 64 A ve 59 A civarında. tabi bu akımlar günün belli saatlerinde artıyor ve azalıyor.
entes rg3-12cs röle kullandım.
1. kademe: 10 kvar trifaze
2. kademe: 5 kvar trifaze
3. kademe: 2,5 kvar trifaze
4. kademe: 5 kvar monofaze-r
5. kademe: 5 kvar monofaze-s
6. kademe: 5 kvar monofaze-t
7. kademe: 2,5 kvar monofaze-r
8. kademe: 2,5 kvar monofaze-s
9. kademe: 2,5 kvar monofaze-t
10. kademe: 1 kvar monofaze-r
11. kademe: 1 kvar monofaze-s
12. kademe: 1 kvar monofaze-t
akım trafolarım 300/5 lik ve bağlantısı hemen sayaç trafolarının arkasında. röle üzerindeki akım değerleri ile gerçek akım değerleri eşleşiyor. multimetre ile ölçerek gördüm.
problem ise şu:
röle hatasız çalışıyor. kondansatör devreye alıyor, bırakıyor. fakat röle üzerindeki var değeri ile gerçekte fazlarda yer alan var değerleri farklı. yani kompanzasyon yapıyor gibi gözüküyor ama tam olarak yapmıyor. röle kapalı iken sistemde oran %46, röle devrede iken bu %20 oluyor ama sonuçta tam kompanzasyon yapılamıyor.
acaba bir hatam var mı. yani röle gücü yanlış ölçer mi ölçerse neden ölçer.
ilgilenenlere teşekkür ederim.
bir merkezimizden çekilen akımlar 68 A, 64 A ve 59 A civarında. tabi bu akımlar günün belli saatlerinde artıyor ve azalıyor.
entes rg3-12cs röle kullandım.
1. kademe: 10 kvar trifaze
2. kademe: 5 kvar trifaze
3. kademe: 2,5 kvar trifaze
4. kademe: 5 kvar monofaze-r
5. kademe: 5 kvar monofaze-s
6. kademe: 5 kvar monofaze-t
7. kademe: 2,5 kvar monofaze-r
8. kademe: 2,5 kvar monofaze-s
9. kademe: 2,5 kvar monofaze-t
10. kademe: 1 kvar monofaze-r
11. kademe: 1 kvar monofaze-s
12. kademe: 1 kvar monofaze-t
akım trafolarım 300/5 lik ve bağlantısı hemen sayaç trafolarının arkasında. röle üzerindeki akım değerleri ile gerçek akım değerleri eşleşiyor. multimetre ile ölçerek gördüm.
problem ise şu:
röle hatasız çalışıyor. kondansatör devreye alıyor, bırakıyor. fakat röle üzerindeki var değeri ile gerçekte fazlarda yer alan var değerleri farklı. yani kompanzasyon yapıyor gibi gözüküyor ama tam olarak yapmıyor. röle kapalı iken sistemde oran %46, röle devrede iken bu %20 oluyor ama sonuçta tam kompanzasyon yapılamıyor.
acaba bir hatam var mı. yani röle gücü yanlış ölçer mi ölçerse neden ölçer.
ilgilenenlere teşekkür ederim.