RING sistemleri hk. yardım?

emsalsiz_x

Üye
Katılım
23 Ağu 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
sLm hepinize iyi günLer iyi çaLışmaLar Ben tedaş da 2 ay önce işe başladım ve RİNG sistemlerini anlamıyorum bana bu konuda yardım edebilecek birisi varmı? ):
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
C harfi nin üzerinde bir sürü nokta oldugunu düşünün o noktalarında trafo merkezi oldugunu varsayalım enerji C nin bir ucundan verilir ilk tr.merkezine girer ve cıkar 2.noktaya gider aynı şekilde girer cıkar taki C nin diger boşta olan ucuna kadar gider bu olaya RİNG diyoruz avantajı ise ringte bir arıza oldugunda A-B trafo merkezi arasındaki kablo patladıgında A-B merkez arası bu hat boşa cıkarılır tamir için ve C nin her iki tarafından enerji verilir.
 
Ring sebekelerde besleme bir yerden yapildigi gibi birkaç yerden de yapila bilir. Bu tür sebekeler ile tüketim merkezlerinin enerji ihtiyaçlari kesintisiz olarak karsilanabilir. Örnegin Sekil: 1 -8. de X ile g6sterllen bir noktada ariza oldugunda B ve C merkezlerindeki koruma röleleri yardimi ile arizali B-C bölgesi sistemden ayrilir. Bu ariza giderilinceye kadar ring (halka) sebeke, iki ana kolu bulunan bir dahi sebeke seklinde beslenebilir. Bu sebekelerde kesit her yerde aynidir. Bu nedenle daha çok iletken kullanilir. Sebekenin isletme güvencesi faz ladir. Besleme kaynagi birden fazla olursa, beslemenin sürekliligi de artar. Orta gerilim sebekeleri. çogu zaman ring sebeke türünde düzenlenirler. Ayrica endüstri isletmeleri ile benzeri Isletmelerde, köy ve kasaba dagitim sebekelerinde bu tür uygulamalar görülebilir. Bunlardan ayri olarak fabrika, isletme, motel, park, kamplar ve benzeri yerlerde iç aydinlatma devreleri ring sebeke seklinde düzenlenebilir.

Ring sebekelerinin en basiti bir ag (gözlü) sebekedir. Bu sebekeler SELEK TIP koruma yöntemleri ile korunmalidir. Dogru akimla çalisan bazi ulasim araç tarima besleme sebekeleri de ring sebeke seklinde düzenlenmektedir.

1.8. Ag veya Gözlü Sebekeler
Gözlü sebekeler bir yerden beslendigi gibi birkaç yerden de beslenebilir. Sekil: 1-9.da

a) Bir yerden beslenen,

b) Birkaç yerden beslenen gözlü sebekeler görülmektedir

Sekil: 1-9. Ag (gözlü) Sebekeler.


Ag sebekelerde baralar en az iki koldan enerji 1maktadir. Bu nedenle her 1cm, sürekli bir sekilde yapilabilmektedir. Dügüm noktalarindan beslenen baralar ve buralardan enerji alan aboneler için enerji kesilmesi hemen hemen söz konusu olmaz. Çünkü besleme dört koldan yapilabilmektedir. Ariza yapan kol, sigortalar yardimi ile sistemden ayrilir. Dügüm noktalarindan uzaklastikça kisa devre akimi küçülür. Bu sebekelerin kurulusu ve akima oldukça zordur Ancak gerilim düsümü çok küçük degerlere indirilmistir.

Gözlü sebekelerin üstünlükleri ile sakincalarini özetleyelim.

Üstünlükleri:

1 - Kesintisiz enerji alinabilir,

2 - Gerilim düsümü çok azdir.

3 - Büyük güçlü alicilar baglanabilir,

4- Besleme trafolarinin yedek kapasiteleri küçük tutulabilir.

Sakincalari: 1- Sebekenin kurulus, isletme ve bakimi zordur,

2- Kisa devre akiminin etkisi büyüktür,

3- Sifirlama zorluklari vardir.




Alıntıdır. (Analizör)
 
peki hattın rink olup olmadıgının anlamamızın projoden hariç baska anlama yolumuz var mı.gercekten cok tehlikeli bir sistem bence hatta enerjiyi kestim diye diger trafo merkezinden enerjiyi kesmesen allah rahmet eylesin mi demek ring ve birde hatta Bakım oldugunda bakımcılar hattı kontrol etmeden topraklamadan ruzgar gibi cıkıyorlar neden bu kadar hatcılar kendinden emin ben olsam on defa kontrol edebilecegim her yerden kontrol ederim kimseye guvenmem
 
babacığım bu burada anlatma ile olmaz sana canlı canlı gösterek anlatmak lazım değilse allah göstermeye arkadaşlarını veya kendini öldürürsün kesinlik sen gitme yanına bilen birini götür.

tedaşta nerede çalışıyorsun

bende medaş konyada vede şimdide antalya tedaşta çalışıyorum
her tarafın sistemi farklı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,063
Mesajlar
922,943
Kullanıcılar
451,340
Son üye
enesarnms

Yeni konular

Geri
Üst