Robot süpürge pil değişmi BMS kart ısı sigortası

Limit 300+kdv ise
Siğortaya özel limit değildir . ( 20 adet alımı )
Siğorta ? + diğer işinize yarar ürünler ekleyebilirsiniz .

Arkadaşların yorumlarını beklemeniz.

Linkten bilğiler edinmeniz ve yorum yapmanız .
https://mekatronik.org/forum/threads/eeprom-lu-bms-ler-bataryalar.9023

Fotosunu verdiğiniz siğorta değişince batarya çalışacak mı ?
Başka yerinde de arıza olmasın .
Niye siğorta atsın .
Siz kısa devre yaptırdınız ise . ( daha önce sorunu yoktu !!! )
veya kısa devre olunca diğer bir arıza oluşması durumu ?
lehim yaparken kısa devre yaptırdım sanırım. Ölçü aleti ile baktığımda bu sigorta bozuk. Direk köprü yaparsam 14.4V veriyor

lehim yaparken kısa devre yaptırdım sanırım. Ölçü aleti ile baktığımda bu sigorta bozuk. Direk köprü yaparsam 14.4V veriyor

Ölçüm yerinin önemi .
Arkadaşların yorumlarını beklemeniz.

Bilğiler edinmeniz . ( yazı ve videolar )
https://mekatronik.org/forum/threads/eeprom-lu-bms-ler-bataryalar.9023/

Verilen bilgilerle ( video , yazı ,vs gibi diğer ) yapılacak işlemlerden sorumluk kabul edilmez . Sağlıcakla .....

Benzer olmalı .
Açıklamayı , verilen linkleri ve tüm yorumları okumanızın yararı ( faydası ) olabilir .

Bu videoda, Roborock pil kapasitesiyle ilgili bir sorunu ele alacağım ve pilin sökülüp 18650 pillerin değiştirilmesi sürecini göstereceğim.
Ayrıca pilin sıcaklık sensörlerini ve "Hata 14: Şarj sorunları.
Pil sıcaklığı çok yüksek veya çok düşük.
Pil sıcaklığı normale dönene kadar bekleyin." hatasını da ele alacağım.

"Hata 13: Şarj sorunları, elektrikli süpürgenin şarj istasyonuna bağlı olduğundan emin olun." hatasını çözmeye yönelik video eğitimine bağlantı:
• Roborock hatası 13: Xiaomi robot elektrikli süpürge çalışmıyor...
Roborock'a yüksek tüylü halıda nasıl sürüş yapılacağını öğretmeyi açıklayan videoya bağlantı:
• Roborock yüksek tüylü halıda sorunsuz çalışıyor...
Ayrıca, dikkatli izleyiciler, orijinal pilimden kopyaladığım Roborock pilinin şematik diyagramına bir bağlantı alacaklar.

Sigortanın atmasını önlemek için, pilleri şu sırayla sökün: 16V (B+) - 12V (B3) - 8V (B2) - 4V (B1) - 0V (B-). Bağlantıyı tam tersi sırayla yapın: 0V - 4V - 8V - 12V - 16V.

Pilleri değiştirdikten sonra konektördeki voltaj, pil paketindeki voltajdan düşükse, kart üzerindeki 12AH3 sigortasını (siyah kart) kontrol edin.

https://drive.google.com/file/d/1b9SJHzcc_GRNcE6coufoM9QOFszNp0UG/view

https://drive.google.com/file/d/1Md0iCc18hVhOx14y8I6Y4xvDrq_HTlys/view
veya SEFUSE D6X'i (yeşil kart).

https://drive.google.com/file/d/1BFHB6UKrM-DzItg9mdiiSc1DAaVj7mOW/view

Test etmek için, 12AH3'ü kısa devre yapın ve okumanın 1 ohm'dan düşük olması gerekir.
SEFUSE D6X'te iki paralel pini kısa devre yapın.
Ve size hemen söyleyeyim: Hayır, AliExpress'ten sigorta gelene kadar elektrikli süpürgeyi bu şekilde kullanamazsınız.
Son çare olarak, yanınızda şarj edin, ardından şarj istasyonundan çıkarın, kapatın ve temizlemeden önce tekrar açın.
Bu videoda, Roborock pilinin kapasitesiyle ilgili sorunu nasıl çözdüğümü ve pili sökme ve 18650 pilleri değiştirme sürecini göstereceğim.
Ayrıca, dikkatli izleyiciler, orijinal pilimden çıkardığım Roborock pilinin devre şemasına bir bağlantı alacaklar.
Videoda ayrıca pildeki sıcaklık sensörlerinden ve "Hata 14: Şarj sorunları.
Pil sıcaklığı çok yüksek veya çok düşük. Pil sıcaklığının normale dönmesini bekleyin." hatasından da bahsedeceğim.
“Hata 13: Şarj sorunları, elektrikli süpürge ile şarj istasyonu arasında güvenilir bir temas olduğundan emin olun” hatasının onarımına ilişkin video eğitimine bağlantı
• Roborock hata 13 Xiaomi robot elektrikli süpürge çalışmıyor...
Roborock'a yüksek tüylü halıda nasıl tırmanılacağını öğretmeyi gösteren videoya bağlantı
• Roborock uzun tüylü halıda nasıl tırmanır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, 5200Mah 14,4V robot süpürge bataryam var. 18650 Pillerini değiştirmek istedim. Sanırım lehimlerken yada temas mı ettik ne oldu ise kartın üzerinde 4 lü mofsetlerin ortasından geçen 86 derece 1A olan ısı sigortası yada termal sigorta neyse adı bilmiyorum bu yandı galiba. Ölçü aleti ile kontrol ettiğimde akım geçmiyor. Karta girişte 14-16 arası v değer var pillerde sorun yok onların değerleri iyi ama kart çıkışta sıfır değer. Bu ısı termik kesin arızalı ondan eminim. Ne kadar aradıysam bir türlü aynı derece ve Amper değerinde yada yakın değerlerde bulamadım nette. Bu nedenle Birkaç sorum olacak uzman arkadaşar yanıtlarsa sevinirim
1- 86 derece ye yakın değerlerde ürün var ama 1A ve ona yakın yok 86 derece 10A var bu olur mu ? Aşağıda görsel ekledim
2- Kartın üzerinde görüleceği üzere 1 adet NCT sensör var pillere değiyordu, 1 Adette robota giden 4 lü kabloların altında siyah renkli ince bir sensör daha var oda pillere değiyordu. Bu da sanırım ısı sensörü gibi birşey. 3 olan sensör ise arızalı olan MOFSETlerin üzerine yapışık arızalı parça. Bunun yerine köprü yapsam sıkıntı olur mu ? olur ise 86 dereceye yakın 1A yerine 10A lik olur mu ?
3- Sizlerin bunlar haricinde öneriniz olur mu ?Ekli dosyayı görüntüle 121776Ekli dosyayı görüntüle 121771Ekli dosyayı görüntüle 121772Ekli dosyayı görüntüle 121773Ekli dosyayı görüntüle 121774
benidme 14.4v robot süpürgemin batarya kartındaki termik sigorta arzilanmis aynı sıcaklık değerinde farklı amperli sigorta kullanabilir miyim diye çok araştırdım termik sigorta tek başına çok maliyetliydi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba, 5200Mah 14,4V robot süpürge bataryam var. 18650 Pillerini değiştirmek istedim. Sanırım lehimlerken yada temas mı ettik ne oldu ise kartın üzerinde 4 lü mofsetlerin ortasından geçen 86 derece 1A olan ısı sigortası yada termal sigorta neyse adı bilmiyorum bu yandı galiba. Ölçü aleti ile kontrol ettiğimde akım geçmiyor. Karta girişte 14-16 arası v değer var pillerde sorun yok onların değerleri iyi ama kart çıkışta sıfır değer. Bu ısı termik kesin arızalı ondan eminim. Ne kadar aradıysam bir türlü aynı derece ve Amper değerinde yada yakın değerlerde bulamadım nette. Bu nedenle Birkaç sorum olacak uzman arkadaşar yanıtlarsa sevinirim
1- 86 derece ye yakın değerlerde ürün var ama 1A ve ona yakın yok 86 derece 10A var bu olur mu ? Aşağıda görsel ekledim
2- Kartın üzerinde görüleceği üzere 1 adet NCT sensör var pillere değiyordu, 1 Adette robota giden 4 lü kabloların altında siyah renkli ince bir sensör daha var oda pillere değiyordu. Bu da sanırım ısı sensörü gibi birşey. 3 olan sensör ise arızalı olan MOFSETlerin üzerine yapışık arızalı parça. Bunun yerine köprü yapsam sıkıntı olur mu ? olur ise 86 dereceye yakın 1A yerine 10A lik olur mu ?
3- Sizlerin bunlar haricinde öneriniz olur mu ?Ekli dosyayı görüntüle 121776Ekli dosyayı görüntüle 121771Ekli dosyayı görüntüle 121772Ekli dosyayı görüntüle 121773Ekli dosyayı görüntüle 121774
🔋 Enerji Hastanesi olarak robot süpürge bataryalarında BMS kartı, MOSFET, NTC/ısı sensörü, termik koruma ve hücre kontrollerini profesyonel olarak yapıyoruz. Kart çıkışının 0V olması yalnızca termik sigortadan değil, BMS’nin korumaya geçmesinden veya kart üzerindeki başka bir arızadan da kaynaklanabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
133,410
Kullanıcılar
459,369
Son üye
Alpan
Geri