RS-232 Sniffer: Seri porttan haberleşen bir cihazın trafiğini dinlemek

moosty ' Alıntı:
Merhabalar,

Uzun süredir buraya bakamamıştım. Anlaşılan adamlar hiç bir şekilde yardımcı olmak istemiyorlar.

Hiç bir çözüm, sonsuza dek alternatifsiz değildir, böyle giderse ileride müşteriyi biraz zor bulurlar.

Neyse, sağlık olsun. Umarım başka bir yol bulunur.

Haklısınız, aslında benim için de çok iyi olacaktı, böyle bir uygulamayı yaparak öğrenmek istiyordum :(

Bir yol bulamadık Scada'da izleme fikrinden vazgeçtik.. :mad:
 
Siemens i çok iyi bilmiyorum, ama OMRON ile TXD - RXD komutları ile seri port iletişimi yapmak mümkün.

Seri porttan bilgiler gönderen cihazın gönderdiği bilgiler ile ilgili bir kayıt var mı? Eğer sürekli bilgi gönderen bir yapıdaysa Hyper Terminal ile bu bilgileri kaydedebilirseniz sizin için ufak bir program hazırlayabilirim VB ile.

VB çok daha kolay, VB yi biraz öğrenirseniz VBA (Office Macro) ile bu verileri direk Excel ya da Word e aktarabilirsiniz örneğin. MSComm komponentini daha önce Excel ile kullandım, problemsiz bir şekilde çalışıyor.

Excel de yapıp Excel in grafik imkanlarını da kullanabilirsiniz VB ile. Dediğim gibi, eğer Hyper Terminal ile yakalanmış örnek bir dosya gönderirseniz size bu verileri direk Excel e atan bir şey de yapabilirim, Excel de hücrelere atsam işinizi görür mü?


Arkadasım bu benım işimi görür bırtane profılprojector cıhazım var rs232 ile hiper termınal ile baglantı kuruyorum profıl projectorun prınt tusuna basınca verılerı hıpertermınale atıyo benım rıcam prınt tusuna basınca dırek excele atan bi programa ıhtıyacım var bana bu konuda yardımcı olabılırmısınız?
iyi çalışmalar
 
Çok güzel geliştiren arkadaşı kutluyorum fakat ben Rs-485 Trafiğini dinlemek istiyorum. Haberleşme protokollerini ve adreslerini bilmediğim cihazların hangi adreslerden birşeyler okuduğunu ve hangi registerlere yazdığını çözmek istiyorum bu konuda tecrubesi olan arkadaş varsa yeni bir konu açıp ortak açık kodlu bir çalışma yapabiliriz.
 
rs-485 uzerinden sniffer ile yakalama yapmak gayet kolaydir. Lakin bu bilgiyi decode etmek o kadar kolay degil. neden?
-Baudrate degerlerini bilmiyorsunuzdur(sizin icin degil genel olarak yaziyorum)
-Preamble veya senkron header kullanilmis ise bunu bilmiyorsunuzdur.
-Crypto varsa anahtari elinizde yoktur.
-Multi node bir sistem uzerinde dinleme yapiyorsaniz, kaynak ve hedef bilgilerinden birisi genelde bilinmeyen olacaktir.

vb.
 
RS-485 Netwörkünde 17 adet cihaz mevcut olduğundan ve hepsi aynı marka model olduğundan birtanesini çözdüğüm zaman işim görülmüş olur haberleşme hızı ve diğer parametleri tek tek denemeye değer ayrıca bir kriptolama olduğunu hiç sanmıyorum.

İlginiz için Teşekürler.
 
Sanirim cihazlariniz MOD-BUS calisiyor? Eger boyle ise MOD-BUS emulatorleri var. Sizin isinizi gorecektir.
Sizin elinizde ki bilgileri bilmedigim icin genel yazmistim. Sanirim siz bir artniyet oldugunu dusundunuz!
 
evet cihazlar mod-bus çalışıyor. Yorumların için hiçbirzaman art niyet düşünmedim hatta yorumların için teşşekür ederim benim amacım araştırmak öğrenmek.
Sanırım Bahsettiğiniz modbus emilatör benim işimi görecek araç. Bu modbus emilatörü herhangi bir usb to rs485 dönüştürücü ile kullanabilirmiyim.
 
Arkadaşlar
Bilgisayarımda HMI nın online simulasyon programı çalışırken plc ile haberleşme yaptığı portu dinlemem mumkunmu

advantec serial monitor, portmon, aspmon, gibi programları denedim ama simulatörün kullandığı com portu dinleyemediler com port başka bir program tarafından kullanılıyor diyor

bu işi yapabilmenin bir yolu varmı ?
 
javada sniffer yapabilirsiniz arkadaslar bunun için kullanmanız gereken rxtx kutuphanesini indirip eclipse e plugin edip kullanmak isterseniz trafigi dinleyip diger bir porttan geri yansıtırsınız yada dogrudan kontrol edip verileri de degistirebilirsiniz isteyen varsa yazmıs oldugum program kodlarını gonderebilirim yada daha detaylı bilgi verebilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,752
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst