rs232 d ekran

bu kabloyu hazırmı alıcam yapıcam mı?

Gördüğüm bu değildi ama bu da aynı iş görür, şase H,V, ve G bağlantılarını gerçekleştir, tamamdır ;)
correspondencias.jpg
CIMG1950.jpg
SAYIN BY LENT BENDE BIRAZ ARAŞTIRMA YAPTIM.http://www.s100computers.com/
BU SİTEDE ESKİ IQ KARTLARINDAN BAHSEDİLMİŞ SANIRIM ANLADIGIMA GÖRE RESİMDEKİ KART IQ KART BİDE SİZ BAKARMISINIZ

I/O girdi çıktı birimi anlamında, çevresel donanım, yazıcı klavye mouse Ekran vb. Netice olarak 80 lerin teknolojisi :)

I/O girdi çıktı birimi anlamında, çevresel donanım, yazıcı klavye mouse Ekran vb. Netice olarak 80 lerin teknolojisi :)
BY LENT BİZİM SOKETTE SADECE 2 3 VE 7 NUMARALI SOKETLER KULLANILIYOR AMA VGA BAGLANTISI NASIL OLUCAK BU SEKILDE ÖNCE RS232 9 PİN YAPSAK RS232 VGA DÖNÜŞTÜRÜCÜ KULLANSAK?

Öncelikle büyük harfle yazma, evet bir adaptör şart, monitor soketinin kapağını aç arkasında rakamlar yazar hem şase gibi aynı noktaya birden fazla bağlı kablo ve renklerini gör not al. Elimden geleni yaparım.
BY LENT BİZİM SOKETTE SADECE 2 3 VE 7 NUMARALI SOKETLER KULLANILIYOR AMA VGA BAGLANTISI NASIL OLUCAK BU SEKILDE ÖNCE RS232 9 PİN YAPSAK RS232 VGA DÖNÜŞTÜRÜCÜ KULLANSAK?
Elindeki tarife en yakın bu, aynı site üzerinden araştırmaya devam edebilirsin.
http://old.pinouts.ru/Video/Att53d410_pinout.shtml

Son düzenleme:
Ben mi konuyu anlamadım, konu mu baştan yanlış yolda gidiyor bilemedim.

Anladım kadarı ile fotodaki IO kartına yeni bir Ekran - Monitör bağlanmak isteniyor.
Fotolarda ki kart eski bir IO kartı.
Monitör ise eski mainframe zamanlarından kalma, seri, paralel, twinax vs. girişleri olan aptal terminal denen türlerden. Ve monitör üzerinde seri porttan gelen şuraya şunu yaz verisinin gereğini yapan özel bir kontroller var.

Bu IO kartı ile yeni bir ekran yani bildiğimiz VGA vs. bir monitör kullanılmak isteniyorsa olmaz.
Kablo soketleri vs uyumlu hale bile getirilse IO kartın VGA vs. herhangi bir türden video sinyali üretecek yeteneği yok.

Hala kaldımı, bulunabiliyormu bilmiyorum ama Monitor olarak ancak yine aynı türden, aynı standartlara uyumlu bir dummy terminal, monitör kullanılabilir.

Bu IO kartı ile günümüz standartlarında yeni bir monitor kullanılmak isteniyorsa, seri porttan gelen veriye göre video sinyali üretecek bir arabirim gerekir. Mesela RasberryPI üzeride koşan bir yazılım gibi.. IO kartı veriyi ne şekilde alıyor belli değil ama belki IO kartına da gerek kalmayabilir.

Ben mi konuyu anlamadım, konu mu baştan yanlış yolda gidiyor bilemedim.

Anladım kadarı ile fotodaki IO kartına yeni bir Ekran - Monitör bağlanmak isteniyor.
Fotolarda ki kart eski bir IO kartı.
Monitör ise eski mainframe zamanlarından kalma, seri, paralel, twinax vs. girişleri olan aptal terminal denen türlerden. Ve monitör üzerinde seri porttan gelen şuraya şunu yaz verisinin gereğini yapan özel bir kontroller var.

Bu IO kartı ile yeni bir ekran yani bildiğimiz VGA vs. bir monitör kullanılmak isteniyorsa olmaz.
Kablo soketleri vs uyumlu hale bile getirilse IO kartın VGA vs. herhangi bir türden video sinyali üretecek yeteneği yok.

Hala kaldımı, bulunabiliyormu bilmiyorum ama Monitor olarak ancak yine aynı türden, aynı standartlara uyumlu bir dummy terminal, monitör kullanılabilir.

Bu IO kartı ile günümüz standartlarında yeni bir monitor kullanılmak isteniyorsa, seri porttan gelen veriye göre video sinyali üretecek bir arabirim gerekir. Mesela RasberryPI üzeride koşan bir yazılım gibi.. IO kartı veriyi ne şekilde alıyor belli değil ama belki IO kartına da gerek kalmayabilir.
Rasberrypı ile mümkünmüdür daha önce yapan varmı böyle bir uygulamayı?

RasPI derken üzerinde video çıkışı vs. olduğu için.
Teknik olarak da mümkün. Yapan varmıdır bilmiyorum. Ekrana birşeyler yazmak tan daha çok seri interface den gelen bilgiyi yorumlamak daha çok uğraştırır sanırım. Döküman vs gibi nedenlerden dolayı.
Bence bir araştırın. RasPI olmaz benzer başka bir sbc olur.
Belki amaca özel hazır ürünlerde vardır.
Eskiden bu tip şeyler için yanlış hatırlamıyorsam blackbox markalı ürünler vardı.

Forum istatistikleri

Konular
129,829
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355
Geri