Arkadaşlar sürücüler konusu biraz karışıktır.herkes kullandığına ve bildiğine iyi, diğerine kötü yorumunu yapmış,
Benim kullandığım markalar Siemens, ABB,Delta, sew, lenze,Danfoss, juspeed ve Bauer sürücülerdir. Bunlardan Bauer ve juspeed artık üretmiyor yada türkiye piyasasında bulunmuyor.
Geri kalan Siemens,ABB,SEW,Danfoss,delta ve lenze hakkında yorum yaparsam,
LENZE içlerinde hiç sevmediğim sürücü, hem fiyatıyla,hemde bitmek bilmeyen problemleriyle,özelliklede arızalanırsa,tamiri yeni fiyatına cok yakın.Bir defasında 4 cihazım aynı anda yandı.
Danfoss, az kullandım yorum yaparsam yanlış yönlendirmiş olurum.
DELTA Hiç Problem yaşamadığım 2. sürücü hem fiyatıylada cok cazip hem servisiyle,hemde garanti şartları,her şartta değiştiririz diyorlar,elinizden düşürseniz bile değiştiririz diyorlar.
SİEMENS iyi bir sürücü ama fiyatları Biraz pahalı ama iyi bir servisleri var. zaman zaman arızaları cıktı elbette,
SEW Türkiye piyasasının çok iyi tanımadığı, Neredeyse hiç problem yaşamadığım bir sürücü,6 ay öncesine kadar çok iyi bir servis ağları vardı kullanım konusunda bile hizmet veriyorlardı Türkiye genel müdürü değişince biraz servisleri değişti,dezavantajları fiyatı Siemenslerle aynı fiyatlarda arızalanan sürücülerimin tamamını SEW le değiştiriyorum. hangisini tercih edersiniz diye sorulsa SEW derim.
ABB hem fiyatı yüksek, hem servisleri yetersiz, Bana gelen servis elemanı cihazın özelliklerini bilmiyordu inanın arızada cıkarıyor
Bunların dışında hiç bir sürücü hakkında fikrim yok kullanmadım bilmiyorum. saygılar