Sürekli Atan Sigorta ?

Anlamadığım bazı kısımlar var.
Eve 5x10 mm^2 kablo mu gidiyor? Apartmanlarda hiç rastlamadım villa olsa belki.
Geçmişte açtığınız konularda da evinizde gerilim ve izalasyon ile ilgili sorunlar yaşamışsınız.
Nötr yok demedim nötrleri kontrol etmelisiniz. Bütün bağlantıları kontrol etmelisiniz 2 kere edin gözden kaçmış olabilir.
Sigorta kakr de sorun olmadığını ben bile bilmiyorum sıfır taktığım üründe onlar nasıl teyit etti?
Bize görsel paylaşmalısınız sadece bi senaryoyu okuyup ona göre aksiyon alamayız.

bi arızaysa kolon hattı izolasyon bozukluğuyla sonuçlanacak gibi görünüyor.
Kolon hattı dediğiniz Sayaçtan daireye giden hat oluyor sanırım. 10mm ÖZNUR marka kablo kullanıldı. Tek parça kablo ek yok. Kablo takılırken özellikle başında durmuştum. Kabloyuda ben satın almıştım. Elektrik kesintisi olduğunda zaten alarm anlık bildirim gönderiyor. Koyduğumuz kamera da hareket algıladığında anlık bildiri mgönderecek şekilde ayarlandı. Bir iki gün içerisinde biri mi kapatıyor yoksa kendi mi atıyor belli olacak. Eğer enerji odasına birinin girdiğini ve o an elektriğin kesildiğini görürsem netleşmiş olacak. Eğer kimse enerji odasına girmeden elektirk kesilir ise araştırmaya devam edeceğim.

Görsel olmadığı tam verileri bilinmemekte . ( görseller olsa bile tam veriler olmaz )
Örneğin siğorta kutusunda ana siğortanız var mı ?
Tesisat düzeni ?
Ölçümler ?
Bulmaca gibi .
Daha doğrusu yerinde çözüm aranmalıdır ( ölçüm aletleri olan elektrikci ile )
Takip . Özellikle siğorta atan saatlerde

Bu verilerle anca cevap birisi siğortalarını kapatıyor olur .

Sayaç altı şu şekilde: Sayaç öncesi 63A 4P Siemens, Sayaç sonrası 63A 3P Siemens.
Bu arada bunlar eskisi. Bunlar söküldü yerine birebir aynısı takıldı. (Bunlarla yaklaşık olarak 5 yıldır sorunsuz kullanılıyordu.)

Daire İçi:
Legrand 63A 300mA (Sayaçtan direk buna daireye geliyor. Arada ek kablo yok, tek parça.)
Test butonuna basınca atıyor, sorun yok.

Siemens 30mA (Yangın korumadan buna geliyor. Daha sonra dağıtım panosundaki sigortalara gidiyor.)
Test butonuna basınca atıyor sorun yok.

Daire içinde atan sigorta yok. Sadece sayaç altındaki iki sigorta aynı anda atıyor.
Toplam tüketim 11kW civarı. Fazlara eşit dağıtılmış durumda. Elektrikçi ölçüm yaptı sorun yok eşit dedi.

2.jpg

1.jpg
sayacalti.jpg

Anlamadığım bazı kısımlar var.
Eve 5x10 mm^2 kablo mu gidiyor? Apartmanlarda hiç rastlamadım villa olsa belki.
Geçmişte açtığınız konularda da evinizde gerilim ve izalasyon ile ilgili sorunlar yaşamışsınız.
Nötr yok demedim nötrleri kontrol etmelisiniz. Bütün bağlantıları kontrol etmelisiniz 2 kere edin gözden kaçmış olabilir.
Sigorta kakr de sorun olmadığını ben bile bilmiyorum sıfır taktığım üründe onlar nasıl teyit etti?
Bize görsel paylaşmalısınız sadece bi senaryoyu okuyup ona göre aksiyon alamayız.

Farklı lokasyonlarda yerimiz var. Önceki açtığım konular bu konudan bağımsız. Burada yaklaşık 5 yıldır hiç sorun yaşanmıyor.

Evet daireye 5x10mm kablo gidiyor. Daha önce 5x6mm idi, elektrik idaresine başvurup değiştirmek istediğimiz isöyleyip değiştirdik ve gelip muayne yaptılar. Tabi tüm işlemleri elektrik mühendisi yaptığı için sürece tam hakim değilim. Ben sadece gerekli ödemeleri yaptı, muayne yapılırken oradaydım, evrak imzalattılar, bir de yeni kablo takılırken oradaydım. Ha bir de elektrik sözleşme anma gücü diye birşeyi arttırıp ek teminat aldılar. Dediğim gibi yaklaşık beş yıl öncesi yapıldı bunlar ve sorunsuz çalışıyordu.

Sayaç öncesi kablolar 6 mm^2 gibi duruyor sonrasında büyük kesit seçseniz bile küçük kesite göre hareket edilir. 6 mm^2 kablolar için 63 a uygun değil c tipi konutlarda zaten uygun değil.
Bu sigorta zaten büyük seçilmiş ve bu da atıyorsa ciddi bir sorun vardır.
Kolon hattında ek olmasa bile kablo darbe almış veya vida ile falan delinmiş olabilir. Anlık olarak akımı da takip edebilirsiniz ama durum ciddi görünüyor mutlaka bir elektrikçiye danışın.

Bu siğorta atması bence sizin için iyi olmuş . ( hayırlı olmuş )
Siğorta atmasa ?
Ciddi sorun : siğorta değerleri , kablo kesitleri vs gibi .

Tüm tesisatın elden geçirilmesi .
Düzeltmeler yapılması .

Bu zamana kadar tüm elektrikcileri silin .
Yeni başlangıç .

Başka bir elektrikçi bakayım. Bulunduğum yerde işini bilen birini bulmak çok zor. Bu tesisat için elektrik mühendisi proje çizdi, elektrikçisi montajı yaptı, elektrik idaresi de gelip muayne yapıp onay verdi :(
Sayaç öncesi kablolar 6 mm^2 gibi duruyor sonrasında büyük kesit seçseniz bile küçük kesite göre hareket edilir. 6 mm^2 kablolar için 63 a uygun değil c tipi konutlarda zaten uygun değil.
Bu sigorta zaten büyük seçilmiş ve bu da atıyorsa ciddi bir sorun vardır.
Kolon hattında ek olmasa bile kablo darbe almış veya vida ile falan delinmiş olabilir. Anlık olarak akımı da takip edebilirsiniz ama durum ciddi görünüyor mutlaka bir elektrikçiye danışın.
Evet, sayaç öncesi kablolar baradan itibaren 6mm. Onları değiştirip 10mm yapmalarını istemiştim ama kısa mesafe sorun olmaz gerek yok demişlerdi. Yaklaşık 5 yıldır sorun olmaması da ilginç o zaman.

tesisatı belli bi güç kullanımı için planlamış fakat daha küçük bi güçte kullanmış iseniz ilginç bi durum yok.
gereksiz bi planlama ve harcama daha ilginç geldi bana.

tesisatı belli bi güç kullanımı için planlamış fakat daha küçük bi güçte kullanmış iseniz ilginç bi durum yok.
gereksiz bi planlama ve harcama daha ilginç geldi bana.
Aslında daha yüksek güç kullanılacaktı, kullanıalcak cihazların çektiği total güç söylenerek işlem yaptırıldı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı, istediğimiz cihazları alamadık ve daha düşük güç kullanmamız gerekti. sonrasında da bu şekilde devam edildi. Yoksa boşa masraf yapmayı kim ister ki ?

Başka bir elektrikçi bakayım. Bulunduğum yerde işini bilen birini bulmak çok zor. Bu tesisat için elektrik mühendisi proje çizdi, elektrikçisi montajı yaptı, elektrik idaresi de gelip muayne yapıp onay verdi :(

Evet, sayaç öncesi kablolar baradan itibaren 6mm. Onları değiştirip 10mm yapmalarını istemiştim ama kısa mesafe sorun olmaz gerek yok demişlerdi. Yaklaşık 5 yıldır sorun olmaması da ilginç o zaman.

Daha çok veri ve görsellerle kendinize yardımcı olmanız.

Kolay Gelsin Sağlıcakla .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,047
Kullanıcılar
453,022
Son üye
nibil

Yeni konular

Geri