Biraz empati yapalım. Kendi durumumu anlatayım. Hergün sabah 5 de kalkıp 6 da evden çıkıyorum. Mesaim erken başlıyor. Bu yüzden ona göre de gece en geç 11 de yatakta olmaya çalışıyorum. Bu saatler malesef apartmanın sakin olmayan sakinlerinin duyarsızca envai çeşit gürültüyü yapmaktan geri kalmadığı saatler oluyor. Benim de aslında gidip tek yapmak istediğim şey birilerinin sigortasını aşağı indirip gürültülerini kesmek. Ama malesef kimseye yatın uyuyun gürültü yapmayın diye yaptırıp uygulayacak halim yok. Bu durum beni gıcık ediyor mu? Hemde sonuna kadar. Artık bende kulaklarıma pamuğu tıkayıp uyumakta buldum çözümü. Faydası da olduğunu belirtirim.
Büyük ihtimal evinizdeki elektriksel olarak baya büyük donanım çalışma anında komşularınızı ses olarak mutlu etmiyor . Özellikle istirahat saatlerinde.Yoksa sizin kazandığınız maddiyatla ya da özel hayatınızla kimsenin işi olacağını sanmıyorum.
Bence inatlaşmak yerine dialoğa girmeniz de fayda var.
Söz konusu şahısın evine ses titreşim geliyor mu diye bende kontrol edeyim dedim. Gel dedi ve gözümün önünde yere yatıp kulağını yere parkeye dayayıp bak bak işte ses geliyor titreşim geliyor diyor. Aslında alt katın şikayetinin olması gerekir ki alt katın hiçbir şikayeti yok. Ses, üst kata değil alt kata gider ki farklı bir yerim var orada daha önce alt komşudan ses geliyor rica etsem giderir misiniz demişti ve gidip baktığımda bozulan bir fanın ses yaptığını görüp hemen değiştirmiştim ve komşu mteşekkür etmişti, bir daha da şikayeti olmamıştı. ancak bu şahıs çok farklı bir tip, adamın niyeti zaten farklı.
Kendi hükmünü kendi verme tarafı var.
Sigorta kapamak doğru değil.
Bunu sigorta kapama neyi yapmış ana teması burası
Konu sahibinin olduğu ( sigortası kesilen ) dairedeki ses veya diğer bir durum varsa önlem alması gerekir .
Konu sahibine yapılan sigorta kapama durumu komşunun haklı olsa ( ses varsa dahi ) daha haksız çıkarır.
Sigortayı kapatan sahisda resmi başvuru yapması şikayet gerekir.
Sonuç iyilikle çözüm aramak.
Diğer sigorta kapanmadan ceza alsa dahi konu sahibinin hiç bir olumsuz durum olmasa bile elektrik projesi sorunu yüzünden elektrik enerjisi enerji dağıtım firması tarafından kesilebir.
Sakin olup iyi niyetli konuşulup bu sorunun çözümüne gidilmesi
Kolay Gelsin Sağlıcakla.
Hocam eğer sesten rahatsız olursan ilgili kişiye kibar bir dille söylersin, baktın olmuyor 181'i arar ses şikayeti yaparsın, gelir desibel ölçümü yapar ve desibel üstü ise ceza yazılır. Zaten bu konuda çok hassas davranıyorum, kimseyi rahatsız etmek amacım değil. Ama kimse kimsenin malınza izinsiz gizli gizli hırsız gibi gelip bi de parmak izi bırakmamak için önce sağ elindeki fenerini açtığı telefonu sol eline alıyor. Sonra sağ elini montunun cebine koyuyor sonrada o şekilde iken kapıyı açıyor. Adam uyanık aklı sıra parmak izi de bırakmayacak. Bir de whatsapptan ispatlamayan ş...sizdir diye hakaret yazıyor, tehdit içerikli mesaj yazıyor.
Ekran görüntülerini ve söz konusu videoyu polise teslim ettim. Bakalım ne olcak. Elektrik projesi konusunda rahatım çünkü mühendis projeyi hazırlayıp elektrik idaresine sundu, elektrik idaresi gelip muayne ettiğinde oradaydım, muayne yaptıkları belgeyi ben imzaladım. Zaten kaç yıl geçti ve sigortaları arızalanmış olabilir diye aynı marka aynı model ile yeniledik.
Bazı meskenlerde artık sözleşmelerin üzerinde güç çekmeye başladı. Belli bir kwh ın (400 kwh) ın üzerinde aylık kullanımda sanayi tarifesi uygulanması gerekiyor. Yoksa her ev bir sanayi tesisi olmaya aday. Buda binalara çekilen ana rekortmen hatlarının kesitlerinin yetmemesine ve gerilim düşümlerine yol açacak. Araç şarj istasyonları sitelerde çoğalmakta. Bunlar 22 kW a kadar anlık güç çekebilmektedir. Yani ev mi sanayi tesisi mi belli değil. Evlerde kripto madenciliği yapanlar olduğunu duymuştum. Hem evi ısıtıyorlar hem de para kazanıyorlarmış. Bana ilk başta çok garip ve absürd gelmişti. Demek ki doğruymuş. Araç şarj istasyonları artık meskenlerde ya yasaklanmalı yada projelerde gösterilmelidir. Yani talep gücü artınca elektriğin kwh ına zam yapılmasını doğru buluyorum. Ev mi, sanayi tesisi mi?
Hocam haklıısnız. Ancak benim kullanımım zaten sözleşme gücü dahilinde. Normalde yaptıkları sözleşme gücünü arttırdık ve ek teminat ödedik. Elektrik idaresi tarafından verilen izin ne ise onu kullanıyoruz. Zaten yıllar öncesinde gücü aşarak kullanım yapmıştım ve gelen faturada SİSTEM KULLANIM BEDELİ diye bi bedel eklenmişti. Ne olduğunu araştırdığımda bilen de çıkmamıştı, güç bela öğrenmiştim, sözleşme gücünü aşarak kullanım yapılır ise ceza imiş. Sonra bir daha hiç sözleşme gücünü geçmedim. Zaten konut için yeni düzenleme yapıldı. 1 Şubat 2025 tarihinde yürürlüğe giriyor ve %100 zamlı kullanılacak eğer 5000kw geçiliyorsa.