Sıcak hava tabancası rezistans rezistans teli sorunu

Kazuya5587

Üye
prolink-pj-048-sicak-hava-tabancasi-16-3b-f77.jpg
Temsili yüklediğim fotoğraftaki İşaretlediğim yerdeki kablo rezistansdan gelerek fanın dönmesini sağlıyor. Fanlara gitmeden önce arada bir adet termik Sigorta var.
Sorun şu ki bu beyaz kablo un gibi dağılmış ve kablosu kopuk. Rezistansın kalın telleri ise sağlam ve hatta kusursuz. Bu beyaz bağlantının adını bulamadım. Seramik gibi ve etrafında çok ince tellerle sarılı. Kopan kısmından direk bağladım ve çalıştırmak istedim. Termik takmadım. Anında poff diyerek fan 1 tur bile dönmeden durdu. Sonra fanı 12v bir adaptörle test ettim çalışıyor.
Bu konularda bilgim zayıf ve mantığını çözemedim. Sonuçta rezistans üzerinden dolaşan 220v fana gidiyor diye düşünüyorum ancak motor üzerindeki kart m? ne? voltajı düşürüyor ya da ne? hiç bir bilgim yok. Bu beyaz kablodan bulsam takıp deneyeceğim.
Bilgisi olan ustalarım bilgilendirirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada wagner ismini duyduğunuz yerde kaçın. Alman firması. Ürünlerinin arkasında durmadıkları gibi yedek parça da yok. Satın almak için bile bu rezistansı bulamadım.

Edit: Elimde bir tane 220v tıraş makinesi var. Bunun motor çıkışı 2.4V. Bunu 12V yapabilirsem bu iş olur gibi. Ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum :))

Ekli dosyalar

• 1732731430284.jpg
    1732731430284.jpg
    235.3 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Burada rezistans iki parçadan oluşuyor.

Üretici ayrı bir güç kaynağı kullanmak ve devre kurmak yerine gerilimi rezistansla bölüp fanı beslemek için kullanmış.

Eğer düşünürseniz cihazın kutusuna başka bir fanı beslemek için güçkaynağı ekleyip kontrol sağlayın. Dan ısıtıcı çalışmadan devreye girsin ve işiniz bitince rezistans soğuyunca devreden çıkacak şekilde ayarlarsanız daha stabilize bir kontrol sağlamış olursunuz.

Burada rezistans iki parçadan oluşuyor.

Üretici ayrı bir güç kaynağı kullanmak ve devre kurmak yerine gerilimi rezistansla bölüp fanı beslemek için kullanmış.

Eğer düşünürseniz cihazın kutusuna başka bir fanı beslemek için güçkaynağı ekleyip kontrol sağlayın. Dan ısıtıcı çalışmadan devreye girsin ve işiniz bitince rezistans soğuyunca devreden çıkacak şekilde ayarlarsanız daha stabilize bir kontrol sağlamış olursunuz.
Fan kaç volt bilmiyorum. Sökmek ve değerlerini okumak istedim ancak sanki biraz zorlasam kırılacak. Güç kaynağı derken gelen elektriği araya bir kart ekleyerek fan için olması gereken değerlerde yollamam gerekiyor sanırım ancak başarabileceğimi sanmıyorum. Oraya ekleyebileceğim kabloyu bulabilsem keşke.

Son düzenleme:
Fan kaç volt bilmiyorum. Sökmek ve değerlerini okumak istedim ancak sanki biraz zorlasam kırılacak. Güç kaynağı derlen gelen elektriği araya bir kart ekleyerek fan için olması gereken değerlerde yollamam gerekiyor sanırım ancak başarabileceğimi sanmıyorum. Oraya ekleyebileceğim kabloyu bulabilsem keşke.
Orjinal kablosunun bir özelliği olduğunu sanmıyorum. Olması gereken şey izolasyonun ısıya karşı dayanıklı olması ki sürekli yüksek ısıya maruz kalıyor olmalı.Böyle bir ürün arayın bence. Ya da eski telli rezistanslı ocaklarda seramik yüzükler olurdu. Düşünülebilir.

güzel insan, motorun 12 volt olduğunu sanıyorum, yarım doğrultma ile çalışıyor. bendeki böyle, sadece meraktan söktüm. tetikten üç kablo gidiyor bir tanesi termiğe ve o kılıf içinde. makinem 2 kademe.

Ekli dosyalar

• üf üf.jpg
    üf üf.jpg
    172.6 KB · Görüntüleme: 0
  • üf1.jpg
    üf1.jpg
    131.8 KB · Görüntüleme: 0
  • üf2.jpg
    üf2.jpg
    104.4 KB · Görüntüleme: 0
güzel insan, motorun 12 volt olduğunu sanıyorum, yarım doğrultma ile çalışıyor. bendeki böyle, sadece meraktan söktüm. tetikten üç kablo gidiyor bir tanesi termiğe ve o kılıf içinde. makinem 2 kademe.
Sen bunla barbekü mü yelliyorsun baba :)

her türlü işe yarar, bir oto camcı arkadaşım film kaplarken kullanıyordu. üç tanesi çöp dedi, ikisini tamir ettim biri gerçekten çöp olmuştu. bir tanesini bana hediye etti. evde uyuyor, bakalım nerede lazım olacak. bir ara yeğene gideyim hem mangal yaparken kullanırız, hem de plastik sandalyelere üfler parlatırız. (videoları var orada görmüş)
Sen bunla barbekü mü yelliyorsun baba :)

Orjinal kablosunun bir özelliği olduğunu sanmıyorum. Olması gereken şey izolasyonun ısıya karşı dayanıklı olması ki sürekli yüksek ısıya maruz kalıyor olmalı.Böyle bir ürün arayın bence. Ya da eski telli rezistanslı ocaklarda seramik yüzükler olurdu. Düşünülebilir.
Bunun benzeri eski tip rezistanslarda oluyor. Bir kaç defa sökmüştüm fakat buraya uydurmam imkansız. Bir kaç gündür araştırıyorum ancak bulamadım.

paskomya yarım doğrultma demişsiniz ancak dediğim gibi pek bilgim yok. Bendeki cihazda tetik yok. Üst kısmında bir tane kart ve üstünde dijital göstergeler var. Kartın üstündeki tuşlara basınca çalışıyor. Rezistanstan gelen bu beyaz parça direkt olarak fana giriyor.​

Bunun benzeri eski tip rezistanslarda oluyor. Bir kaç defa sökmüştüm fakat buraya uydurmam imkansız. Bir kaç gündür araştırıyorum ancak bulamadım.

paskomya yarım doğrultma demişsiniz ancak dediğim gibi pek bilgim yok. Bendeki cihazda tetik yok. Üst kısmında bir tane kart ve üstünde dijital göstergeler var. Kartın üstündeki tuşlara basınca çalışıyor. Rezistanstan gelen bu beyaz parça direkt olarak fana giriyor.​

güzel insan, Elektronik bilgim benimde kısıtlı. dc ye doğrultmak için diyot kullanılır. tek diyot yarım doğrultma diye geçer. (yanılıyor olabilirim, hatam varsa ustalarım düzeltsinler lütfen) motorun arkasında bir pbc var. üzerinde dirençler, kondanstör var ama sökmedim, gerekte duymadım motor çalışıyordu. bu makinede resitans kopuktu tamir ettim. birazcık kısaldı ama sorun çıkarmadı. sizin elinizdeki sanırım daha dijital bir şey. kabloların pek bir özelliği yok direkt resitansa giriyor (ac) bir tane termostat var o da sıcaklık korumalı makaron içinde. benim elimdeki bu. sadece bu kadar yardımcı olabilirim.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri