esbteknoloji
Üye
Merhaba ustalar,
Bir iş aldım ve kafam rahat bir hesaplama yapmak istiyorum.Bu nedenle yardımlarınızı rica ediyorum.
iş;
300m2 bir iş yeri disko tarzı bir yer. 30mx10m ölçülerinde.
1.Dışardaki panodan içeri trifaze hat çekilerek giriş kapısının kenarına trifaze saat takılacak. Dışarıdaki panodan saate kadar olan mesafe 10-15m dediler. Öncelikle bu işlemi biz mi yapıyoruz yoksa tedaş mı yapıyor?
biz yapıyorsak yeraltı kaç m derinlikten nasıl bir kablo ile getirmeliyiz?
2.Saatten legrant kanal içinde kablo çekilerek 50 m ötede dağıtım panosu oluşturulacak. Aradaki kablonun kesiti ne olmalı?
3. Disko tarzı bir mekanda kullanılabiliecek ekipmanlar göz önünde bulundurularak(soğutma dolabı,aydınlatma,amfi,vs.);
a.kullanılacak dağıtım kablolarının kesiti,
b.bunlara bağlanacak sigorta değerleri,
c.saat ile dağıtım panosu arasına koyulacak trifaze ana sigortanın değeri, kaçak akım sigortası değeri?
4.Bu tarz uygulamalarda saatten önce sigorta koymak gerekir mi?
Müşteri titiz ve tanıdık olduğu için sorunsuz bir şekilde iş teslim etmek ve kafamı yastığa rahat koymak istiyorum.
ve işimi kolaylaştıracak önerilerinizi bekliyorum.
Tüm ustalara şimdiden teşekkür ediyorum.
Bir iş aldım ve kafam rahat bir hesaplama yapmak istiyorum.Bu nedenle yardımlarınızı rica ediyorum.
iş;
300m2 bir iş yeri disko tarzı bir yer. 30mx10m ölçülerinde.
1.Dışardaki panodan içeri trifaze hat çekilerek giriş kapısının kenarına trifaze saat takılacak. Dışarıdaki panodan saate kadar olan mesafe 10-15m dediler. Öncelikle bu işlemi biz mi yapıyoruz yoksa tedaş mı yapıyor?
biz yapıyorsak yeraltı kaç m derinlikten nasıl bir kablo ile getirmeliyiz?
2.Saatten legrant kanal içinde kablo çekilerek 50 m ötede dağıtım panosu oluşturulacak. Aradaki kablonun kesiti ne olmalı?
3. Disko tarzı bir mekanda kullanılabiliecek ekipmanlar göz önünde bulundurularak(soğutma dolabı,aydınlatma,amfi,vs.);
a.kullanılacak dağıtım kablolarının kesiti,
b.bunlara bağlanacak sigorta değerleri,
c.saat ile dağıtım panosu arasına koyulacak trifaze ana sigortanın değeri, kaçak akım sigortası değeri?
4.Bu tarz uygulamalarda saatten önce sigorta koymak gerekir mi?
Müşteri titiz ve tanıdık olduğu için sorunsuz bir şekilde iş teslim etmek ve kafamı yastığa rahat koymak istiyorum.
ve işimi kolaylaştıracak önerilerinizi bekliyorum.
Tüm ustalara şimdiden teşekkür ediyorum.