Sıvı seviye rölesi yardım.

camkinoz60

Üye
merhabala arkadaşlar .arkadaşlar bu tip sıvı seviye rölesini 2 elektrotlu kullanabılırmıyım. yani alt tabana gelince motor dursun. üst seviyeye gelince motor çalışssın. 2 elektrotlu bağlantı nasıl olmalı.

Ekli dosyalar

• XZETADJODU1052016171835_SSR05-3.jpg
    42.2 KB · Görüntüleme: 214
Merhaba. Malesef ki bu şartta kullanamazsınız, çünkü taban elektrodu aslında bir referans noktası olarak bas alınıp taban-üst elektrot ve taban-alt elektrotları arasında, elektrolitin o anda elektrik akımını iletebilme şartlarıyla max./ min sıvı seviye kontrolü veya otomasyonu ancak bu 3 elektrotla belirleniyor, taban elektrodunun veya herhangi birinin eksikliğinde bu otomasyon kesinlikle tam olarak sağlanamaz, SSR-05 sıvı seviye rölesi bu durumda bu görevi yapamaz, 3 elektrotlu kullanım şekli bu nedenle de şarttır. Kolay gelsin.

2 elektrotlu çalışanları varmış
lc3leaflet_TR.pdf bakabilirsin

Merhaba Hocam, Taban ve alt elektrot seviyelerini tek(aynı) elektrottan beslesek sanki her ikisi de aynı seviyede tutulan bir elektrot gibi olsa sizce devreye alabilir miyiz? Sonuçta istenilen Ü-A-T'ler elektrotlardan bilgi alacak ve röle çıkışı verecektir diye düşünüyorum. 3 elektrotlu bir SSR'ı 2 elektrotlu olarak kullanabiliriz.

Ekli dosyalar

• XZETADJODU1052016171835_SSR05-3.jpg
    57.4 KB · Görüntüleme: 272
Klemsan LC3 sıvı seviye rölesi kullanırsanız. 2 elektrotlu kullanabilme obsiyonu var.https://www.klemsan.com.tr/SF/9106/LC3_serisi.pdf

düşündüğünüzü uygulayın ve sonucu bizimle paylaşın.

Klemsan LC3 sıvı seviye rölesi kullanırsanız. 2 elektrotlu kullanabilme obsiyonu var.https://www.klemsan.com.tr/SF/9106/LC3_serisi.pdf

ikili elektrod kullanım açıklamasını okudum. sıvı üst elektroda ulaştığında role kontakları konum değiştiriyor; sıvı üst elektroddan kurtulduğunda ise ayarlanan süre sonunda konum değiştiriyormuş. bu durum kaotik havuzlarda sıkıntıya neden olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…