S7-200 haberleşme

serkanbak

Üye
Katılım
5 Kas 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
16
iki adet S7-200 PLC yi kendi aralarinda haberleştirip data alış verişi yapmak istiyorum...
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Otomasyon"https://support.automation.siemens.com/WW/llisapi.dll?func=cslib.csinfo&lang=en&objid=17470979&caller=view"]https://support.automation.siemens.com/WW/llisapi.dll?func=cslib.csinfo〈=en&objid=17470979&caller=view[/URL]
 
microwinde bunu PPI protokolü ile yapabilirsiniz.
tools/instruction wizard seçin. Açılan pencereden NETR/NETW seçerek ilerleyin sonraki adım kaç ağ işlemi olacağını yani masterin kaç veri al veya yolla işlemi yapacağını sonraki adım ise hangi porttan ağ bağlantısı olacağını diğer adımda ise önceki adımda söylediğimiz ağ işlemlerinin okuma veya yazma alanları olarak hangi plc lerle veya hangi alanlarla haberleşeceğini, sonraki adım bu işlem için hafızada ayrılacak olan adres aralığını gösterir sonra işlem tamamlanır ve master plc de ( bu yapılan işlemler sadece master plc de yapılmaktadır slevlerde sadece sistem bloğa adres yüklenir ve download edilir) oluşan alt program her taramada çağırılır.
artık geriye kalan wizardda söylediğimiz veri alanlarına bilginin yüklenerek ağda diğer plc ler tarafından kullanılmasını sağlamaktır. bağlantı için bus kablosu ve bus konnektörü yeterlidir başka şeye gerek yok.
Kolay gelsin :)
 
Bildigim kadarıyla modbus üzerinden haberleşebilir.
 
Arkadaşlar Biraz araştırdımda
MicroWin_MODBUS_Example_01_th.gif
iki plcnin baglantısı resimdeki gibi olmalıdır.

Ayrıca microwinde MODBUS iletişim için, "MBUS_CTRL" ve "MBUS_MSG" ve "MBUS_INIT" ve "MBUS_SLAVE" kütüphaneleri olması gerekir.

MicroWin_MODBUS_Example_02.gif

resimde görüldügü gibi iki ayrı plc içinde haberleşme ayarları yapılır.
 
S7-200 ler arası en basit haberleşme yöntemi PPI protokolünde yapılandır. Daha önce açıkladığım gibi zaten üretici firma bu iş için wizard hazırlamış bize kalan sadece kullanmaktır. Kullanıma ait açıklamaları ekledim umarım işinize yarar. Bu arada PLC lerin adreslerinin farklı olduğundan emin olun ve eğer aynı adresi kullanıyorlarsa birinin adresini değiştirin.
 
Arkadaşlar benim size bir sorum olacak. İşletmemizde farkli sistemler icin farkli plc ler kullaniliyor(s7200 ve s7300).Ben bu plcleri ortak bir network uzerinden pc ye baglamak istiyorum.Pc de istenilen plc nin girisini cikisini calisma seklini ve data alis verisini gibi bilgileri görebilmem gerek.Böyle bi sistem nasıl kurulur. farkli model plc ler network uzerinden haberlesebilir mi? yardimlarinizi bekliyorum. iyi calismalar.
 
ayrica bu sistem icin her iki plc de kullanmam gereken modulleride soylerseniz sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,804
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Geri
Üst