s7-200 ile Pc Arası Bağlantı Sorunu

onur313

Üye
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Elimde yeni bir s7-200 plc var ve pc ye bağlıyorum. step 7 programının "communications" kısmında "Error: You must use the (RS-232/USB) PPI multimaster cable to communicate on a Multi-master or Advanced PPI network" hatası alıyorum. Yaptığım işlemler ise şu sekilde ;

Kabloyu xp bağlı bir pc nin com1 portuna bağladım. Diğer ucu plc nin port0 ına bağlı. DC 24 Volt u uyguluyorum ve ppi kablo üzerindeki anahtarlardan 2 ve 5. si 1 konumunda diğerleri 0 konumunda. Nerede hata yaptığımı bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada deneyimim hiç yok o yuzden çok basit bir hata bile yapıyo olabılırım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Elinizdeki PPI/RS232 kablosu seçilen modları desteklemiyor.
Communications'a girip Set PG/PC Interface'e tıklayın.
Açılan pencerede Properties'e tıklayın.
PPI sekmesindeki "Advanced PPI" ve "Multiple master network"ün yanındaki tikleri kaldırın.
 
Elinizdeki PPI/RS232 kablosu seçilen modları desteklemiyor.
Communications'a girip Set PG/PC Interface'e tıklayın.
Açılan pencerede Properties'e tıklayın.
PPI sekmesindeki "Advanced PPI" ve "Multiple master network"ün yanındaki tikleri kaldırın.
 
dedıklerınızıde denedim diye hatırlıyorum ancak bir daha deniyorum sımdı. sonucu iletirim teşekkurler.
 
@ Puck

Dediklerinizi yaptım. "Time-out. Check the port number network adress baud rate and the attached cable" şeklinde bir hata verdı.

kabloda hata olma olasılıgı ne kadar yuksektır sizce ?
 
Kabloda veya bağlanmak istediğiniz S7-200'ün portunda sorun olabilir, evet. Ama öncelikle tüm baud rate'lerde deneyin. Kullandığınız kablonun üstünde "Freeport" svici varsa onu "0" yapmayı unutmayın. Bu arada bu S7-200'e daha önce bağlanabiliyor muydunuz ve sıfır mı? Bazen programcı PLC portunun baudrate'ini 187.5'e ayarlamış oluyor, ama kullandığınız kablo o hızı desteklemiyor.
 
plc sıfır. 2 3 ay once alınmıştı ancak o zamandan bu yana herhangı bır çalışma yapmamıştım şimdi öğrenme amacıyla kucuk denemelere başlamayı denıyorum. tüm baud rate'lerde denedim freeport svicini nerde oldugunu bılmıyorum ancak uzerındekı ayar switchlerinden sadece 2 ve 5 numaralıları 1 konumuna getirdim manuelınde yazdıgı üzere. diğerleri sıfır konumunda
 
arkadaşlar benim sorunum plc221 versiyonu 02.01 ama mikrovin 4.01 kullanıyorum orada plc tipinde cpu221 versiyon 02.01 yok.cpu 221 -versiyon 02.00 a kadar var. double-clib refres yaptığımda plc versiyonunu görüyor. ama plc ile haberleşemiyorum. büyük ihtimalle plc versionunu secemediğimden kaynaklanıyor. bu sorunu nasıl giderebilirim. cpu 221 rel 02.01 versiyonunu hangi mikrowin destekliyor.
yani ne yapmam gerekir. şimdiden teşekkürler.
 
Versiyon farkı haberleşmeyi etkilememeli. Nasıl bir hata mesajı alıyorsunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,759
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst