S7-200 ve Easyview Hakkında Problemi Olanlar Buraya.

ufuk arkadaşım ben birde senin gönderdiğin örnekteki gibi picden hmı ye bilgi aktarmak istiyorum.1.cisi,pice bağlı bir butona bastığımızda hmı ye "a" karakterini gönderiyoz..ama bunu hmı de nasıl işleyip bir bitlamp gösterebiliriz,,,2.cisi picden okuduğumuz analog potun değerini 8 bit olarak ayarladım ve bunuda hmı de sayısal değer olarak nasıl gösterebiliriz..bununla ilgili bir çalışmanız oldumu..yardımcı olabilirseniz seviniriz.kolay gelsin,başarılar.görüş.üzr.byyy
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ufuk arkadaşım aslında ben macro oluşturmakta ve anlamakta zorlanıyorum.senin bildiğin bi yerlerde veya macro oluşturmayla ilgili türkçe açıklayıcı bir notları olan arkadaşım varsa payşabilirse burdaki tüm arkadaşlar yararlanmış olucaktır.herkese yardımları için teşekkürler...
 
Hocam makro konusu tamamiyle C programlama diliyle alakalı.
Öğrenmeye bu noktadan başlamalısınız. Daha fazla söylenecek bi şey yok. Örnek projeleri inceleyerek ve deneme yanılma ile bol bol pratik yaparak öğrenmelisiniz.
Diğer sorduklarınızın cevabı daha önceki verdiğim cevablarda mevcut.

İyi çalışmalar..
 
Evet arkadaşlar S7-200 ve easyview ile ilgili sorunu olanları bekliyorum.
Easyview ile ilgili geniş döküman, örnek proje vs.vs. aşağıdaki linkden indirebilirler.

Kod:
ftp://ftp.weintek.com/

Sorunu olanları bekliyorum ..
 
kullanıcı adı ve şifresi istiyor...
Yardımcı olursanız sevinirim...
 
Evet arkadaşlar konu hakkında sorularınızı bekliyorum.

Kod:
ftp://ftp.weintek.com/

bu site biraz tuhaf. bazen şifre istiyor bazen istemiyor. bir kaç kez denerseniz olucaktır. zira ben herzaman bu siteden takip ediyorum.
 
samsunluu arkadaşım s7 300 ile panel arasında kullandığınız kablonun bağlantısını yazarmısınız aynı problem bendede var.
cpu s7 314c-2dp panel mt 6100i teşekkürler
 
s.a öncelikle yardımların için tşk ederim bnimde ufak bir sorunum var easy wiev panellen

dvp14ss plc, MT6070i panel, delta sürücü Vfd-e var elimde. kendi aralarında rs-485ile haberleştirip kullanmam gerekiyor, sürücü kataloğunda parametreler mevcut sürücüden akım, frekans,hata kodlarını vb bilgilerini alıp ekranda göstermek isityorum.

delta dop-b panellen yapınca herhangi bir sıkıntı yok kodları direk gönderiyorum


örnek panelde 1@İNVERTÖR-2103 yazınca istasyon 1deki sürücünün çıkış frekansı direk okunuyor

Ama EazyWiew panelde nasıl yapmam gerekiyor daha doğrusu haberleşme nasıl olcak amaç sadece sürücünün kodlarını ekranda göstermem.

tşk ederim şimdiden
 
Merhaba..
Konunun başındada dediğim gibi panel ile veya panel ve siemens plc ile ilgili soruları yanıtlayaiblirim.
Ancak bunların dışında konulardan tecrübem malesefki yok. Özdisanın istanbul ofisini ararsanız oradaki arkadaşlar çok güzael yardımcı olacaklardır.
Bahsettiğiniz konu hakkında en ufak bir bilgim yok ancak bildiğim ölçüde bilgi vermeye çalışayım.

Easyview 6070 paneller modbus desteklemekte. Bu protokol üzeirnden herhangi bir modbus destekleyen cihaz ile haberleşmek mümkün.
ancak bunun için öncelikle panel sizin bahsettiğiniz sürücüyü destekliyor mu ? buna bakmak lazım.
Eğer destekliyorsa kolay haberleşme portu seçilir hızlar ayarlanır ve istenilen data alanındaki bilgiler okunup yazılır vs.vs..
ama eğer desteklemiyorsa ki easyview un listesine bakınca öyle olduğu görülüyor. bu durumda ekran ayarlarından plc type yazan yere modbus RTU seçilip haberleşme portu tipi ve hızı uygun şekilde seçilir. daha sonra bahsettiğiniz data alanları HMI sunduğu data alanlarında uygun olan yerlerden seçilip yazma okuma yapılır.
ayrıca ekrana hem plc hemde sürücüyü bağlamanızı pek anlamadım. Sürüyü neden plc ye bağlayıp onun üzerinden HMI ile kontrol yapmıyorsun ? sürücü esas kontrol edecek olan plc değil mi ? hmi ın kontrol etmesi çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum keza hmi PLC gibi davranması zor bir olay. sürücüyü PLC ye.. PLC yi de ekrana bağlayıp sürücüyü PLC üzerinden kontrol etmen dediğim gibi daha sağlıklı olacaktır. Ama başka sebeblerden dolayı öyle yapıyorsan yukarıda anlattığım yolu izlemende fayda var.


İyi çalışmalar dilerim.
 
cevabınız için tşk ederim. dediğiniz gibi yaptım sürücüyü plcden kontrol edip gerekli bilgileri ekrandan göstertiyorum delta yetkilisiylen görüştüm. ama modbus haberleşmeylende olabilir dediler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…