uffuk
Üye
evET BÖYLE BİR UYGULAMA YAPTIK. Ancak bunu sadece 8000 serisi ile yapabilirsiniz. Ayrıca bizim yaptıüımız projede sadece picden gelen girişleri ekrana yansıtmak üzere idi. Yani picde ki 8 adet girişi ekranda on-off şeklinde bit lamp ile gösterdik. Gerçi ben daha sonra bu bit lamp leri PLC ye aktardım ve picdeki girişleri PLC ye ekran üzerinden aktarmış olduk. Böylece pic deki giriş ile plc de istediğimi komutu işleyebiliyorduk. Neyse..ben easyview ekranla pici rs485 üzeri haerleştirmek istiyorum..amacım şu ekran üzerinde olşturduğumuz butona basılınca pice bir karakter göndermek "a,12,0x012f,,gibi" buna benzer karakterlernasıl gönderilir.bunu nasıl yapabiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Bunun için HMI da herhangi bir komut yok. TAmamiyle macrolar ile yapılabilir.
Ancak şunu belirtmeliyim ki pic ile ekran arasındaki haberleşme oldukça sıkıntılı. MODBUS ile haberleşmek gerekiyor. Biz bunu beceremedik ve güvensiz bir haberleşme ile sadece picden saniyede bir girişlerin durumunu içeren bir byte veri yolladık.
Bunu için dediğim gibi macro ları kullanıyoruz. MAcroı komutları içerisimnde "inport" ve "outport" diye iki komut var. Bu konutların detaylarını eb8000 in dökümanı içerisinde bulabilirsin. Kabaca ilk önce ayarlardan PLC yi tanıttığımız yerden "free protokol" protokolü yaratıp pic ile haberleştireceğiniz portu ve hızını belirliyorsunuz. DAha sonra macroya dönüp "inport" komutu ile belirlediğiniz porttan dinlemeye başlıyorsunuz. Yada outport komutu ile set bit komutu ile on- off ettiğimiz bitleri belli bir byr ın içerisinde pic e yollayabildik. Böylece ben ekran üzerinden butona bastığımda pic de çıkışı aktif yada pasif hale getirebiliyordum. Ancak haberleşme protokolleri hakkında yetersiz bilgimiz yüzünden pic e gönderme ve almayı aynı anda yapamadık. Gelen datayı yada datalarıda gene macro içerisinde istediğiniz yere aktarabiliyorsunuz.
Yapmış olduğumuz çalışmayı örnek olması için yolluyorum. Umarım işinize yarar.
Öncelikle dikkatlice inceleyin. EB8000 in dökümanından ilgili komutların ve free protokolün nasıl çalıştığınız anlamaya çalışın. DAha sonra denemeler yaparsınız takıldığınız yer olursa sorarsınız.
Kolay gelsin ..