uffuk
Üye
merhaba benım problemım s7-200 ıle tp170 mıcro yu haberlestırıyordum.artık tp170 mıcro yerıne mt6070 ih kullanıcam.programı yaptım,yukledım fakat panelde adresler farklı bır sekılde gelıyor veya *** bıcımınde gelıyor.bır numerıc ınputa sayı yazıyorum,alakasız bır numerıc dataya sayı yazıyor.bırde sıemens data type decımal.yardımcı olursanız sevınırım.
Merhaba..
Öncelikle daha önce tp170 ile çalışmadım. Ancak td-200 ile ucundan ilgilenmiştim. Sanıyorum PLC bu tip panellerle haberleşirken o panele özgü registerlar kullanıyor. Demek istediğim bu registerlardaki dataları HMI dan düzgün bir şekilde göremeyebilirsiniz.
2. olarak okuduğunuz alandaki sayı hane adedi HMI da belirlediğiniz numeric input daki sayı hane adedinden fazla ise *** şeklinde görüntü çıkar. örneğin PLC de 12345 sayısı olsun 5 haneli bu sayıyı HMI da 4 hane olarak belirlediğiniz data input da göremessiniz. Ayrıca bir sayı üzerinde değişşiklik yapmadan sadece görüntülemek istiyorsanız "numeric display object" fonksiyonunu kullanın. bu fonksiyonun numeric format sekmesinden hane sayısını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
data type i HMI dan çeşitli formatlarda ayarlayabilirsiniz. yine numeric format sekmesinde "data format" bölümünden çeşitli formatlarda (BCD,HEX,BINARY vs.vs) ayarlama yapabilirsiniz.
HMI ın PLC ye yazdırma alanı olarak verdiğiniz alan dışında bi yere yazması çok anlamsız. DAha önce hiç böyle bi şeyle karşılaşmamıştım. Adresi kontrol edin. Eğer sorun yok dioyrsanız yaznın başındada belirttiğim durumu değerlendirin. Olmassa PLC deki projenizde bu gibi registerlerı ayrı bi alana kaydırın derim..
Kolay gelsin ..