S7-300 Analog sensör ölçüm hatası

Merhabalar bunu ancak söyle yapabilirisn analog işlemi hangi sayı formatında bittiğini bilmelisin örneğin 27885 de int değeri olarak bitiyor diyelim bunu karşılastırııc kuyllanarak eşit ise şartlı olarak işşlem yapacağı bloğu çağırabilirisn istersen bana özel meilden ulaşabilirsen yardımcı olmaya çalısırım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Mesaj sayısı sıkıntısından özel mesaj atamıyorum sayı int dönüyor ama her ölçümde farklı bir değer aldığım için sabit bir sayı ile karşılaştıramıyorum. move komutunu kullanmadan db deki bir veriyi baska bir verye kaydetme imkanım varmı yaklasık olarak 10 adet veri kaydırılarak kaydetmeyi dusunuyorum bu veriler aynı oldugu zaman jump yaptırıcam ancak 10 adet move programı cok yoracaktır bunun yeride pointer ya da indirekt adresleme gibi bir sey yapabilir miyim?
 
bir önerim olacak eger hala çözüm bulunmadıysa;

ilgili analog ölçüm değerinizi ayrıca bir Data block a kaydedip bu degerleri grafiksel olarak izleyin.Bakalım bir tutarsızlık görebilecek misiniz.Nasıl olsa her 10 işlemden 2 adet hata oldugu göz önüne alınırsa analog ölçüm verisine ait grafik size bir şeyler anlatacaktır.

S7trendvalues adlı program ile izleme yapabilirsiniz.Daha önce bu forumda paylaşılmıştı bulabilirsiniz. ücretsiz bir program.
not:zaten databloka kaydediliyorsa sadece program ile izleme yapın.
tabi databloka kaydetmeden de izleyebilirsiniz.

iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,227
Mesajlar
924,462
Kullanıcılar
451,602
Son üye
Sorusormayagelenadam

Yeni konular

Geri
Üst