s7200 ile otopark projesi için yardım?

giriş kontağının önünde sayıcı 50 olduğunda giriş yapılmasın diye koruma vardı.bu çıkış kontağının önünde olmayacak.olursa 50 araç otoparka girdiğinde mahsur kalır çıkamaz.tag dan kastın yanda yazan giriş sensörü ,giriş motoru gibi ifadelerse onu soldaki menüde sembol table ı tıkla oradan adreslerin karşısına ne yazmak istiyorsan onu yaz.otomatik olarak çıkacaktır.çıkmamışsa ctrl+y tuşlarına bas.
 
tamamdır hocam çok çok teşekkür ederim.
istenilen gibi çalışıyor.
 
Benimde buna benzer bir prob. var.Yardımcı olursanız Sevinirim.Çok uğraştım yapamadım.

otoparka giren araç sayısı optik sensörle okunarak 20 araç olduğunda kapı kapanacak içerinin dolu olduğunu gösteren kırmızı ışık yanacak,eğer araç sayısı azalırsa kapı açılacak ve yeşil ışık yanacktır.otoparkın giriş kapısı açılır kapanır sistemli olup çıkış oto kapanlıdır.
1-bu işte giriş kapısında ışık sensörü kullanılacaktır
2-kapı aynı zamanda butonlada açılıp kapanabilecektir
3-otoparkın giriş kapısı 3fazlı asenkron motor ile ileri geri çalışacaktır
manyetik sensörle hareket sonlandırılıacaktır.
kapının içinde biri varsa kapı açık kalacaktır.

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM YARDIMCI OLANLARA
 
s7 1200 de istersen sana verebılırım aynı programı ustelık fazlasıyla. otopark doluluk oranı atıyorum otopark boş oldugunda yeşi sınyal 25 araçtan 49 araca yukseldıgınde bu arada sarı sınyal lambası yanacak, 50 oldugunda tam dolu ıse kırmızı lamba yanacak. ve giriş kapısı tam dolu ıken acılmayacak. egerkı bır arac cıktıgında 50 den dusecek ve gırıs kapısı tekrar aktıf olacak. arac kapnın arasında 10 sn kaldı ıse arızaya gecek kapı sadece acılabılecek kesınlıke kapanmayacak ve bır kaca daha emnıyetlı sekılde verebılırıms sana
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,026
Mesajlar
922,637
Kullanıcılar
451,281
Son üye
barisey

Yeni konular

Geri
Üst