s7300 de normal bir fotosel enkoder gibi saydırılabilir mi ?

instanz db'de true yapman yetmez fiziksel baglantı yapman lazım ve böylece sayacak.ben iki eksen cam delme makinası yaptım geçen yılın başında ve problemsiz çalışıyor...DI0.5 HW countenable
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
dostum ekteki resim benım enkoderın blogu, aynısını channel 1 yapıyorum sayması gerekır senın anlattıgına gore saymıyo ama, bu blogunda fızıksel eneble gırısı yokkı
 

Ekli dosyalar

  • res_1.jpg
    res_1.jpg
    97.1 KB · Görüntüleme: 28
ya kabloyu bağladınmı?Eğer dediğin gibiyse DI0.2 boş öylemi bir bak.....
 
Bagladım tabi de belkı ben bıyerde yanlıs yapıyorumdur hacım , sen yaptım dıyosan bıyerde yanlıs yapıyorumdur. ama bu sekılde olursa pulse kacırmam yoksa sıkıntı olur .
 
hacı değil hoca ikincisi DI0.2 boşmu dolumu?
 
DI0.3 fotosel,DI0.5 HW gate ok.Eğer HW configurasyonda doğru parametrelendirmeleri yaptıysan çalışacak.Yani işin kablaj yanı bu.Gerisi yazılım kısmı artık nerde olduğunu yazarsın yarın boşlukta yardım ederim.
 
Aynı sıkıntı ile karşılaşanlar için , bugun sistemi denedim arkadaşlar inputu yer değiştirdim ve normal encoder blogunun saydıgını gördüm. Bir eksiye bir artıya sayıyo onun mantıgını anlıyamadım ama blogun çıkışına "abs" komutu ekleyip pozitife çevirdim herhalukarda şimdilik işimi gördü yani.
 
fotoselin input girisi i0.2 deydi onu i0.3 e aldim. 2.enkoder kanalininda yer degistirdim yani
 

Forum istatistikleri

Konular
129,136
Mesajlar
923,600
Kullanıcılar
451,471
Son üye
ZAA

Yeni konular

Geri
Üst