tarikkocaer
Üye
Merhaba arkadaşlar hoparlörüme ses kontrolü yapmak istiyorum.
Direkt potansiyometre bağlasam , olur mu?
İşte türk mantığı Kesin çözüm.Bence twitterin watına göre bir devre yapmada fayda var 3w lik bir pot iş görecektir.Ben, sinemda ütü rezıstansını hoperlöre seri bağlıyarak ses/volum kontrolü yapmısdım. üztü rezsıstansının yalıtkanlarını acın, hpoelrlöre gıden tellei sıkıca baglayın. Veya, tuglası üzerıne sarılmış.750-1000 watt soba rezistansını kullanabilirsiniz. Telin. b,r ucunu, ilk uca, diğer ucunuda, rezıstans üzerınde kaydırarak, ses kontrolu yaparsınız. Olmaz diyenler, bir daha düşünsün ve denesin...
Aslında 1way yazan kutuda tweeter'ın kendi kondansatör devresi var. Yanlış hatırlamıyorsam 4,7 uf olması lazım.
Evet tweeter'ı kesinlikle potansiyometre ile kontrol etmek istiyorum. Çünkü bahsini ettiğim tweeter aynı zamanda mid sesleri de çıkarabilmektedir. Yani mid ile tiz arasında kalmış. Sert müziklerde tizin sesini açıcam daha yumuşak müziklerde tizi kısacağım, diğer tweeter'ın tiz performansı çok başarılı çünkü, midlerde eksikliği var hoparlörlerimin. Onu da bu sayede halletmeye çalışacağım. Testlerini yaptım eğer bu tweeter'a ses kontrolü yapabilirsem güzel bir hoparlör-ses kombinasyonunu yakalayabileceğim.
Eğer devre ekleyebilirseniz çok sevinirim.