Sadece Resim ve Videosu olan bir makineyi Üretmek

Kesinlikle katılıyorum. Vermemeleri konusunda da anlıyorum. Bugün en az 10 defa anmışımdır Mennan Ustayı. Elbette tek olarak yapabileceğim bir şey değil. Ne yapılması gerektiğini bildikten sonra yaptırırım diye düşünüyorum.
nerde yaşıyorsun bilmiyorum, ilk önce bunu yapabilmek için mesai harcayacaksın.
1- hangi taş-mermer ocağı bu ve buna benzer (büyük küçük farketmez) kim(ler) kullanıyor araştıracaksın.
2- motor gücünü ve elmas şeriti nereden temin ettiklerini öğreneceksin.
3- dediğim gibi, sen veya bir başkası kağıt üzerinde 2 boyut ebatlandıracaksın
4- iyi bir solidworks veya katı modelleme programcısına çizdireceksin
5- motor ve sürücüsü için elektronikçi-elektirikçi bulacaksın ve hem çizim hem de kurulum yapacak
6-sonra sanayide çizimleri işleyecek bir işletme bulacaksın
7-daha sayayım mı? bak bir sürü akıl verdim sana
8- ayırılacak bütçe olayını patrona kabul ettireceksin
9-hatta bu projenin lisansını patentini sen alırsan bu sektörde köşe olursun
10- komisyonumu isterim.

11- Hazırını almak mı daha ucuz yoksa yapmak mı daha ucuz diye iyice bir analiz edeceksin.

Son düzenleme:
1- hangi taş-mermer ocağı bu ve buna benzer (büyük küçük farketmez) kim(ler) kullanıyor araştıracaksın.
5- motor ve sürücüsü için elektronikçi-elektirikçi bulacaksın ve hem çizim hem de kurulum yapacak
10- komisyonumu isterim.
Şuanda Türkiye'de bu boyutlarda kullanım yapan firma yok. Sadece normal sayalama makinesi dediğimiz makineyi kullanıyorlar. Kardeşimde başka bir ocakta çalışıyor. Çalıstıgım fırmada görduklerım dısında kardeşimden de fazlasını dinliyorum. Ne kadar zorlandıklarını anlatıyor hep. Söyledikleriniz için teşekkür ederim. Yol hakkında fikir verdiniz. Bakalım bizi neler karşılayacak.
11- Hazırını almak mı daha ucuz yoksa yapmak mı daha ucuz iyice diye bir analiz edeceksin.
Yurtdışından gelmek zorunda olduğu için şuan ki fikrim yapmanın daha ucuz olacağı yönünde, tabi maliyet analizi yapmadan bilinemez.

10- komisyonumu isterim.
valla abi mermere bir defa afyonda bulaştım boyumun ölçüsünü aldım 1 .78 yetmedi . herkes bildiği işi yapacak düzgün bir mekanik yapabilirseniz Elektronik kısmı ben hallederim makinenin ne yapacağını ne zaman yapacağını sölerseniz yazarım. ama olur amma olmaz :)

temel bir bavul saati doldurmuş gelmiş gümrük kapısından içeri tabi xraya girince çıldırmış xray ne var bunda demişler temel demişki kuş yemi. aç bakalım demişler açınca valizi saatler sağa sola savrulmuş haliyle.
sormuşlar bu nasıl kuş yemi
temel demişki valla ben kuşun önüne atacam amma yer amma yemez bilemem :)

valla abi mermere bir defa afyonda bulaştım boyumun ölçüsünü aldım 1 .78 yetmedi . herkes bildiği işi yapacak düzgün bir mekanik yapabilirseniz Elektronik kısmı ben hallederim makinenin ne yapacağını ne zaman yapacağını sölerseniz yazarım. ama olur amma olmaz :)

temel bir bavul saati doldurmuş gelmiş gümrük kapısından içeri tabi xraya girince çıldırmış xray ne var bunda demişler temel demişki kuş yemi. aç bakalım demişler açınca valizi saatler sağa sola savrulmuş haliyle.
Afyonda hangi firmadaydınız? Teşekkür ederim. Yaradan yol verirde olursa mutlaka buraya da soru sormak için yazarım.

dediğim gibi taş-kaya-mermer kesme makinesi. öyle basit bir şey değil. her tarafı önemli hem mekanik kısmı hem de elektronik kısmı. yani bir tek kişi bunu yapamaz. sadece tasarlar ve uygun kişilerle çalışarak bir araya getirir. ha bana dersen ki sen neresini yaparsın diye :) bozulursa tamir ederim derim.

dediğim gibi taş-kaya-mermer kesme makinesi. öyle basit bir şey değil. her tarafı önemli hem mekanik kısmı hem de Elektronik kısmı. yani bir tek kişi bunu yapamaz. sadece tasarlar ve uygun kişilerle çalışarak bir araya getirir. ha bana dersen ki sen neresini yaparsın diye :) bozulursa tamir ederim derim.
Teşekkür ederim, tecrübelerinizden öğrenilecek çok şey olduğunu düşünüyorum. Pazartesi günü patron ile bu konu hakkında konuşacağız. Nasıl bir yol izlememiz gerektiğini, neler yapacağımızı..

Teşekkür ederim, tecrübelerinizden öğrenilecek çok şey olduğunu düşünüyorum. Pazartesi günü patron ile bu konu hakkında konuşacağız. Nasıl bir yol izlememiz gerektiğini, neler yapacağımızı..
evlat, yalnız bu olay öyle 1-2 aya olacak iş değil. araştırma, bilgiyi bir araya getirme ve toplayıp işleme bir yıl kadar sürebilir ve bu süre zarfında her türlü gider eksi bakiyedir. ve bir kısmını geri dönüşü yoktur. bu arada sana "evlat" dediğim için sakın kızma. son çocuğum senden 1 yaş küçük ilki de 11 filan.

evlat, yalnız bu olay öyle 1-2 aya olacak iş değil. araştırma, bilgiyi bir araya getirme ve toplayıp işleme bir yıl kadar sürebilir ve bu süre zarfında her türlü gider eksi bakiyedir. ve bir kısmını geri dönüşü yoktur. bu arada sana "evlat" dediğim için sakın kızma. son çocuğum senden 1 yaş küçük ilki de 11 filan.
Estağfurullah, öyle şey olur mu, hem evlat hakaret mi ki size sitem edeyim. Büyüğümsünüz. Sadece araştırma vs olaylarının belli bir süre süreceğinin farkındayım. Ama benden istediği ne yapacağız nasıl yapacağız. Biz yapabilir miyiz? sorularına cevap bulmak.

Estağfurullah, öyle şey olur mu, hem evlat hakaret mi ki size sitem edeyim. Büyüğümsünüz. Sadece araştırma vs olaylarının belli bir süre süreceğinin farkındayım. Ama benden istediği ne yapacağız nasıl yapacağız. Biz yapabilir miyiz? sorularına cevap bulmak.
bak olmaz değil, kesinlikle olur. ama boyacı küpü değil batır çıkar boyansın. iyi bir arge çalışması ve yeterli kaynak ve ara işleri yapacak kadro önemli. bu işi sen yapacaksan sadece bu iş senin olmalı. hani mesaide şirkette, sonra araştırma olmaz. yada beyin sen olacaksın. adam bulacaksın belli konuları araştırsın, gerekli önce kağıt çizimlerini yapsın falan filan hepsini yukarıda yazdım. şimdi "ben yaparım" desem, bana bakabilecek misin? bakamazsın + patronunda olur vermez. yani bu işler çocuk oyuncağı değil. istediğin zaman ara bilgim dahilinde her türlü yardımı yaparım. fikir üretirim.

artık kafam eskisi gibi değil üsteki postta eksik yazmışım "ilk çocuğum senden 11 yaş büyük"

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri