Sadece Tek Prize Toprak Hattı Yapma

Arkadaslar yonetmelikte espotansiyel bara ile butun harici topraklama istenen cihazlar birlestirilmelidir diyor.ok.ben simdi yilda bir kez isci sagligi ve guvenligi firmalarina duzenli olarak topraklama olcumu yaptiriyorum.adamlarin hazirladigi liste benim tarafimdan olusturulmus ve nerde ne kadar harici topraklama var ise hepsini olcuyorlar.( ups,koruma,isletme, kazan, server,asansor vs)..ben bu adamlarin agzindan bir defa bile sizin eşpotansiyel baraniz nerde, yonetmwlikte boyle boyle isteniyor diye brsey hic duymadim..tamm olmasi gereken sey o fakat kontrolor firmalar bile bundan bi habr.ya da islerine geldigi gibi hareket ediyorlar.bizim is guvnlikcide elk.elktnk.muh.si..belki de onunda mi isine gelmiyor nedir cozemedim bu isi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bizim meslekte ve de birçok meslekte her şey kağıt üstünde olsun da gerisi ne olursa olsun. Her şey formalite ve birilerine evrakta bu tamam bu tamam iş tamam. Gerisini koy ver gitsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,877
Mesajlar
921,242
Kullanıcılar
451,007
Son üye
Kalyoncu 24

Yeni konular

Geri
Üst