seyyahhh
Üye
RL62 Buzdolabı var. Buzdolabının üst bölmesinde (dondurucu bölüm değil) soğutma kanalında buzlanma arızası var. Servis çağırdım, ilk seferde def sensör arızalı diye onu değiştirdiler, ancak birkaç gün sonra kontrol ettiğimde yine orta hava üfleme kanalında buzlanma olduğunu gördüm. Servisi tekrar çağırdım; resistansı ölçtüler, sensörü ölçtüler bir sorun olmadığını söylediler, sadece ön panelde kenarlardan hava alırsa hava üfleme kanalında buzlanma olabileceği için alt kenara çift taraflı bant ile izolasyon yaptılar ve sensörü de evaparatöre takılı aparatından çıkarıp direkt evaparatör giriş ucuna bantla tutturdular. Bu şekilde arızanın düzelebileceğini söylediler. Bir kaç gün sonra tekrar kontrol edeceğim ama bana başka bir problem var gibi geliyor.
Kart üzerindeki röle arızası ya da kontrol eden devredeki bir arıza bu sorunu yapıyor olabilir diye düşünüyorum. Cihazda mekanik timer yok o sebeple ısıtıcı kumandasını sadece elektronik kart üzerinden yapıyor.
Uzman arkadaşların görüşlerini bekliyorum.
Saygılar.
Kart üzerindeki röle arızası ya da kontrol eden devredeki bir arıza bu sorunu yapıyor olabilir diye düşünüyorum. Cihazda mekanik timer yok o sebeple ısıtıcı kumandasını sadece elektronik kart üzerinden yapıyor.
Uzman arkadaşların görüşlerini bekliyorum.
Saygılar.