Sanayi tipi bulaşık makinesi ısınma sorunu

Rezistans cop olmustur..sana tavsiyem 2-3 adet yedekli al bu rezistansi.sık sık goruseceksiniz o arkadsla))
 
Rezistansin kalitesi belirler bunu..ben servisinden almayip daha ucuz olsun diye biyerde yaptirmistim.2 ay dayanmadi yine gumledi..acil durumlarda elinin altinda her zaman iki tane yedek olsun.
 
rezistansların bir numaralı düşmanı kireçlenmedir. suyun kirecini kontrol edebilirseniz ömrü o kadar uzun olur
Kesinlikle katiliyorum ustam..yuksek guclu bir buhar sterilizatoru var.boyler kazaninda 3 adet trifaze rezstans var..bu makinanin su aritma cihazi bozuldu.yenisinide yerine koyamadik.sebeke suyu icin iki adet fltre ve onlerinde de aritma cihazi vardi.aritma iki uc kez ariza yapti bi daha randuman vermedi.degistirmeye de elimiz varmadi acikcasi o ara.o sure zarfinda en az 2-3sefer rezistans degistrdgimi hatrliyorum.kirecten hic bi tarafi gorunmuyordu rezistansin..su anda aritma takili ve uzin suredr sorun da yok.
 
Kesinlikle katiliyorum ustam..yuksek guclu bir buhar sterilizatoru var.boyler kazaninda 3 adet trifaze rezstans var..bu makinanin su aritma cihazi bozuldu.yenisinide yerine koyamadik daha..sebeke suyu icin iki adet fltre ve onlerinde de aritma cihazi vardi.aritma iki uc kez ariza yapti bi daha randuman vermedi.degistirmeye de daha elimiz varmadi acikcasi.o sure zarfinda en az 2-3sefer rezistans degistrdgimi hatrliyorum.kirecten hic bi tarafi gorunmuyordu rezistansin..su anda aritma takili ve uzin suredr sorun da yok.
çok doğru sizin neden 3-4 tane yedek bulundurun demeniz çok doğru bu makinaların genel arızası rezistans patlamasıdır :(
 
çok doğru sizin neden 3-4 tane yedek bulundurun demeniz çok doğru bu makinaların genel arızası rezistans patlamasıdır :(
Evet ustam.bu tarz mwkinalwrda aritma cihazi gibi bir sekilde bu onlem alinmis..bulasik makinasinda genelde olmaz..rezistans patlamasi da sikca oluyor.
 
rezistansın yıldız köprülerini söküp omaj kademesinde her kademeyi ayrı ayrı ölçün.suyu az ısttığına göre en az bir kademesi patlamıştır.rezistansın değişmesi gerekir. acil bir durum varsa sağlam olan kademeleri devreye alabilirsiniz.2 kademeyi devreye alabilirsiniz. 10 15 dakika geç ısıtır en fazla.dikkat edeceğiniz husus iki kademe ısıtıcısının uçlarını köprüleyip nötr vermeniz gerekir. bu ıstıcılar 3 fazlı olduğu için yıldız bağlı olan köprülere nötr bağlanmaz siz iki kademe bağlarsanız köprü noktasına nötr bağlamanız gerekir.
Tebrikler üstad ; kendini yetiştirmiş teknik eleman sizin gibi olur.
 
Arkadaşım
1). Rezistansı yukarıda tarif edildiği gibi omaj kademesinde ölçün. Yıldız bağlantıyı sökün. Her üç rezistans grubu yani giriş ve çıkış ayakları arasındaki direnç değeri aynı olmalıdır.
2).Bu normalse termostat ayaklarını ölçün. Bu da normalse
3). Yıkama anında rezistanslara 3 faz geliyor mu? Kontrol kalemiyle veya ölçü aletinin AC. Voltaj kademesiyle ölçüm yaparak bunu anlayabilirsiniz. Eğer rezistans uçlarına elektrik gelmiyorsa rezistansın bağlı olduğu kontaktör giriş ve çıkış ayaklarını kontrol edin. Buraya da gelmiyorsa sigarta termik AA. Rölesini ve sigorasını kontrol edin.
 
Yanılıyor olabilirsiniz. Yani durulama suyu hiç ısıtmıyor da olabilir. Çünkü Yıkama suyu sıcak olduğu için durulama anında soğuk olan su hafif ısınıyor bu da sizi yanıltıyor da olabilir. O yüzden voltajı ve sigortayı da kontrol edin dedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,876
Mesajlar
921,215
Kullanıcılar
451,000
Son üye
emrezorlu

Yeni konular

Geri
Üst