Sanayide ve 220 de toprak nötr nasıl ayırt edilir?

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tartışmanıza gerek yok bu kadar basit bir mevzu için arkadaşlar.
Tek fazlı tesisatta fazdan giden akım nötrle aynıdır ve faz ile nötrü pensampermetrenin pensine sokarsanız sıfır görürsünüz. Faz ile toprağı alırsanızda değer okursunuz.
Bu sistemi 3 fazlı tesisatta uygulamak istiyorsanız 3 faz + nötr kablosunu pense sokacaksınız yine sıfır ve sıfıra yakın değergörürsünüz. 3 faz + toprak kablosunu pense sokarsanız 3 faz dengesiz yük akimina yakın değer görürsünüz. Pensi sadece nötr kablosuna geçiriseniz 3 faz dengesiz yük akimini okursunuz tam dengeli yüklenmede nötr akimi sifirdır.
Basit kaçak akim rölesi çalışma mantığıdır bu
 

Anlaman uzun sürecek ama idare et cevabı yarın verecektim eğlence olsun diye ama beni tahrik ettin şimdi attım. Cep numaramı istemişsin çaylaklara cep numarası vermiyorum kardeş. Efendi ve kendini bilen insanlara her zaman yardımcı olurum ama sen o kişilerden değilsin. (videoyu youtubeye bekliyorum halen bilmiyorsan da bilen birine söyle atsın madem erkeklikyaptın attığın videoya başka tarafımla gülecem söz )

kocaman usta kusura bakma erken cevap verdim ititrazını yine yaparsın tartışırız güzelce.
 
Son düzenleme:
Bende seni birşey biliyor sanırdım fakat sen harbi bomboş biriymissin başkan..)
Faz ve nötr içine alacak şekilde pensmampermetreyle ölçüm alınmaz sen hangi gezegende yaşıyorsun)
Ben gayet seviyeli şekilde cevaplar verdim sana hatta siz diye hitap ettim fakat sen seviyeli olamadın söylediğin birşeye birisi itiraz edince hemen deliye döndün gerçek karakterini ortaya koydun..yiyorsa at numaranı özelden gözüne sokayım notr deki akımı rezil olma burda herkese sadece bana rezil ol

Bu arkadaş başka şeyler saçmalıyor soylediklerinize tamamıyla katılıyorum ustam.konuyu baştan okursanız ne demek istediğimi anlarsiniz
 
Yeterince rezil oldun sanırım aklıma geldikçe bakıp bakıp gülecem. Sayın kral kobra benim dediğimi teyit ediyor seni değil kiraz yiyordum gülmekten boğazıma kaçacaktı. (bu arada videoyu bekliyorum videoyu atki yediğin tokat katmerli olsun )

Yönetimden bu konuyu topraklama kısmına sabitlemelerini isteyeceğim canı sıkılan izleyip gülsün diye
 
Son düzenleme:
Yeterince rezil oldun sanırım aklıma geldikçe bakıp bakıp gülecem. Sayın kral kobra benim dediğimi teyit ediyor seni değil kiraz yiyordum gülmekten boğazıma kaçacaktı. (bu arada videoyu bekliyorum )
Sen daha yazılanı bile anlamıyorsun kendinle celisiyorsun orada yazılan ( Kral Kobra in) herşey doğru ama senin ilk verdigin cevabın tamamı yanlış..monofaze veya trifaze dengeli dengesiz farketmez nötr den dönen akımda pensampermetrenin sıfır göstereceğini,toprak hattında ise dönen akımın okunacağını söylüyorsun..sen numaranı at ben sana yarın yedirecem kirazın en Hasini)

Aranızda yanlış anlaşılma sorunu var sn @emodiyator ün 24 nolu mesajı ve izahati doğrudur.
6.mesaji oku neresi doğru?
 
Son düzenleme:
Sakin ol. Dediğim gibi aranızda yanlış anlaşılma var. Uzatmaya gerek yok.
Benim neye doğru dediğim apaçık ortada.
Bu nedenlerden dolayı defalarca kez forumu bıraktım yine kaçırtmayın beni.
[emoji16]

Soruyu soran arkadaş bir kere ölçü aleti ile nasıl tespit edebilirim diye sormuş pensampermetre ile nasıl ölçülür diye sormamıs bu 1.
2.si elinde hadi diyelim pens var. nötr veya toprak zannettiginiz kablolardan birini pensin içine alın akım göstermeyen nötr,gösteren toprak hattıdır diyor..bende buna itiraz ediyorum ve devamında açıklama yapıyorum
3.su zaten toprak hattını tespit etmenin kesin yolunun seri lamba ve kaçak akım rolesi ile olacagini en baştan soyledim.
4.sü madem elinde pens ampermtre var fazdan giren akım nötr den döner ilkesi ile cansız uçlardan birine pensi taktiginda giren akım ile ayni değeri gosteren kablo nötr,miliamper seviyelerinde veya sıfır gostren uç ise topraktır dese zaten
 

''kablo 1'' ile yapılan ölçümde -kaçak akım yok ise- kaçak akım pensampermetresi vektorel toplam sıfır olduğu akım göstermez bu kısımda hemfikiriz. itirazım ''kablo 2'' ile yapılan ölçüm içindi. benim düşünceme göre her iki testte de benzer bi ölçüm alınması gerekir. ''kablo 2'' ölçümünde kacak akım pensampermetresi üzerinde yuk akımı görmenizi teorik olarak izah edebilirseniz itirazım otomatikman boşa çıkacaktır. daha önce böyle pratiğim olmadığı için bu sekilde açıklama getirmeye çalışıyorum yoksa bahsettiğiniz senaryoyu uygulayarak da hakikata ulaşılabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…