önce avantajları yazim çalıştığın süreyle paralel olarak geniş bir çevren olur bir iş kurmaya kalksan pazar sıkıntın pek olmaz(örneklerini gördüm,görüyorum) ikinci olarak görevli olduğun malzemeyi (röle,kesici,şalt vs) iyi bir şekilde tanıma olanağın olur ki sadece bu bile size ilerde istihdam sağlar(en basitinden otomatların karakteristik özelliklerini,çeşitlerin ve yapısını öğrenseniz herhangi bir fabrikada üretimin başına geçebilirsiniz örneklerini DUYDUM). Üçüncü olarak pek sıkılmazsınız durmadan dışarda olacaksınız durmadan yeni yüzler görmek iyi olacaktır.dördüncü olarak parasal anlamda 3. ve 4. yıldan sonra(kabiliyete göre değişir 1 yılı dolmadan da level atlayanı gördüm) refah bir seviyeye ulaşabilirsinz.(ünlü bir şalt malzemesinin satış yöneticisinin 10bin+prim aldığını duymuştuk fakat yaklaşık 10-15 yıl tecrübeli).son olarak da satış müdürü,yöneticisi amiri vs olursanız gayet iyi bir çalışma hayatınız olabilir.Satış departmanında çalışmanın artı ve eksi yönleri nelerdir diye sorayım o zaman
evet bazı firmalar bölge bölge ayırıyor örneğin istanbulda yaşıyorsan iş başvurusunda marmara bölgesi için diye ilan açtıkları oluyor.Allah yardımcın olsun.not:speaking geliştir mutlaka en tepeye oynarsın.Sağolun cidden yorumlarınız çok faydalı oldu , şahsen bir firmada müdür yardımcısı diye vasfım olup 3-4 bin alcağıma x markanın satışçısı desinler ama emeğimin karşılığını alıyorsam sıkıntı yok , etiket dediğin nedir ki fazla takmamak lazım , en büyük dezavantaj aile hayatıyla alakalı gibi gözüküyor ama o da firmaya göre değişir heralde