cahitberkay
Üye
makel marka sayacmda tüketim rakamları yerine hata ibaresi var.tüketim rakamları yoık yani.hata mesajı nedir.sorun nasıl aşılır acaba.
xedaş'a dilekçe ile başvurun onlar ekip gönderip değişmesi gerekiyorsa sayacınızı değiştirirler.makel marka sayacmda tüketim rakamları yerine hata ibaresi var.tüketim rakamları yoık yani.hata mesajı nedir.sorun nasıl aşılır acaba.
Sayaç menüsünde dolaştığınızda kodlamaların karşılığı vardır.
1.8.1= 06:00 ile 17:00 saatleri arasında harcanan aktif güç
1.8.2=17:00 ile 22:00 saatleri arasında harcanan aktif güç
1.8.3=22:00 ile 06:00 saatleri arasında harcanan aktif güç
1.8.4= Boş
1.8.0=Toplam aktif güç (1.8.1+.18.2+1.8.3)
5.8.0=Toplam endüktif reaktif tüketim
8.8.0=Toplam kapasitif reaktif tüketim
Reaktif tüketimden cezaya girip girmediğini anlamak için 5.8.0 ve 8.8.0 da çıkan aylık tüketimleri ayrı ayrı mı değerlendiriyoruz? Yoksa endüktif tüketim ile kapasitif tüketim arasındaki farka göre mi ceza durumuna bakıyoruz?
Örneğin 5.8.0/1.8.0=0.24 ve 8.8.0/1.8.0=0.06 olduğunda şebekeden çekilen reaktif güç %20'nin altında kalıyor. Bu durumda ceza geliyor mu?
Yaşlı uzman cevabın için teşekkür ediyorum. Ancak benim oğrenmek istediğim şey şu. Sizin de dediğiniz gibi endüktif tüketim için aktif tüketimin % 20 si sınır. Kapasitif için ise % 15. Fakat bu miktarlardan herhangi biri geçildiğinde mi ceza uygulanıyor, yoksa sizin yukarida isimlendirdiğiniz A be B değerlerinin farkını aldıktan sonra hala % 20 yada % 15 in üzerindeyse o zaman mı ceza uygulanıyor.
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.