Sayaçların hata oranı;

ben söylediğim cos fi değerini şu şekilde buldum;
bir dik üçgen düşünün yatay kenar aktif güç=10x olsun, dikey kenar da reaktif güç= (sizin ölçümünüze göre) 18x olur.
buradan hipotenüz(yani görünür güç)= 20,6x çıkar
cosfi=P(aktif güç) / S(görünür güç)=10 / 20,6= 0,48 çıkar

Eğer ölçümleriniz doğruysa bu kesin sonuçtur. Matematik yalan söylemez :p

peki amacımız sayacın doğru ölçüp ölçmediği olduğuna göre; sayacın ölçtüğü aktif güç gerçekten 10x mi? yada reaktif 18x mi?.

şimdi başta sayaca inanmıyorduk doğru kaydetmiyordu diye. şimdi sayacın kaydettiği değer üzerinden matematik yapıyoruz. aldığın değerler sayaçtan aldığın değerler olduğuna göre hesabın da doğru çıkacak. Peki sayaçtan alınan değerlerin doğruluğunu nasıl anlayacaksın?

Bir ölçü aletinin bir değeri doğru ölçüp ölçmediği, doğru ölçtüğünden emin oluğun başka bir cihaz(peki bu doğru ölçtüğünden emin olduğun cihazın doğru ölçtüğünden nasıl emin olacaksın........) ile kıyaslanarak yapılıyor. Bunun adınada kalibrasyon diyorlar.

Bir adaya düştünüz. elinizde hiç bir ölçü aleti yok. 1 metrelik 5 adet cetvel yapabilirseniz adadan kurtulacaksınız. elinde herhangi bir ölçü aleti olmadan bunu ben yapabilirim diyen var mı? varsa nasıl?

saygılar...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
önceki mesajımda sizin ölçümünüze göre diye belirtmiştim bu mesajda sadece bulduğum cos değerini nasıl bulduğumu anlatmak istedim söylediklerim kesinlikle doğrudur demiyorum zaten lütfen yanlış anlaşılmasın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,994
Mesajlar
922,365
Kullanıcılar
451,203
Son üye
ilayda.ugur

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst