Scl de sürücünün frekansını ayarlamak

Aslnfkrt

Üye
Merhabalar tıa portal scl diyagramında plc den sürücüye ve motoru kontrol etmek istiyorum. Ve hmı da sürücünün frekansını ayarlamam gerek norm_x ve scale_x i kulkanmalımıyım ladder da olduğu gibi yoksa bunun kısa bir yolu var mı. Scl de nasıl yazılır

norm_x ve scale_x i kullanabilirsiniz.

eğer onu kullanmak istemiyorum derseniz. kendiniz de bir hesaplama yapabilirsiniz.

şöyle ki ; ekrandan mesela 0 ila 50 arasında frekans bilgisi göndereceksiniz. ama bunu sürücüye 0 ila 27648 arasında göndereceksiniz. ( sürücüyü endüstriyel haberleşme ile sürmediğinizi, normal fiziksel digital ve analog inputlar ile sürdüğünüzü farz ediyorum.)

bu durumda bir matematiksel işlem ile 0-50 arası girilen değeri 0-27648 arasına çevireceksiniz.

norm_x ve scale_x i kullanabilirsiniz.

eğer onu kullanmak istemiyorum derseniz. kendiniz de bir hesaplama yapabilirsiniz.

şöyle ki ; ekrandan mesela 0 ila 50 arasında frekans bilgisi göndereceksiniz. ama bunu sürücüye 0 ila 27648 arasında göndereceksiniz. ( sürücüyü endüstriyel haberleşme ile sürmediğinizi, normal fiziksel digital ve analog inputlar ile sürdüğünüzü farz ediyorum.)

bu durumda bir matematiksel işlem ile 0-50 arası girilen değeri 0-27648 arasına çevireceksiniz.
Teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
130,108
Kullanıcılar
453,163
Son üye
gurkangunc

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri