seksiyoner sigorta arızası

jndl

Üye
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar hat başı ve hat sonunda seksiyonerimiz var.aradaki mesafe 800m. hem hat başı hem hat sonu seksiyoner sigortaları yanmış. bu durum garip değilmi? yani her iki tarafında yanması garip geldi bana? nedeni ne olabilir? yorumlarınızı bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Parafudr kaçırıyordur sigorta attıran hattın. Parafudr'u boşlayıp hattı tekrar deneyin.
 
hocam ya parafadür arızası vardır yada izalatör arızası vardır... benim yaptığım tesislerden birinde aynı problemi yaşadım... parafdürden sonuç alamadım gece izalatör kontrolüne çıkardık ekibi... izalatöre arıza olduğunu tespit ettik ve sorunu aştık
 
Sn.jndl,bu anlattığınız sık karşılaşılan normal bir olaydır.Sebep aşırı akım veya kısa devre akımıdır.Kısadevre akımı kuş,sansar vs.hayvanların çarpılması veya parafudr,izolatör ve yalıtım arızaları sonucu oluşur.Kısadevre akımı söz konusu olunca devredeki bütün sigortaların atması normaldir.YANMASI diye bahsettiğiniz durum fiziki olarak yanma ise;bu sigortanın piyasa malı dandik olduğunun ispatıdır.
 
Genel kontrol için gittiğim bir kabinde akım trafoları vardı. Akım trafolarının dibinde de 3 (üç) tane sansar yatıyordu. Gelen çarpılmış. Onun kokusnu duyup da gelen ikinci de gitmiş. Onlara gelen üçüncü de gitmiş. Üçü de üst üste yatıyordu rahmetlilerin.
 
porsalen gövdeli sigorta kullanınız.hava sartlarından,nem ve yagmur dan en az etkilenir.atık sigortaları tekrar kullanırsınız.icinde kullanılan orjinal telinden temin edin ve baskısımlarından acın teli takın,silikonla baskısımları tutturun.
 
porsalen gövdeli sigorta kullanınız.hava sartlarından,nem ve yagmur dan en az etkilenir...

Katılıyorum


...atık sigortaları tekrar kullanırsınız.icinde kullanılan orjinal telinden temin edin ve baskısımlarından acın teli takın,silikonla baskısımları tutturun.

Kesinlikle katılmıyorum. 8-10 liralık yan sanayi sigorta bile işinizi görecekken hattı tehlikeye sokmak hiç de hoş olmayan durumlara sokabilir sizi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,288
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst