seksiyoner ve parafodr topraklaması hk.

:)

Şöyle anlatayım: Enerji alacağım direğin 20metre açığına topraklı seksiyonerli direk dikip 1km ilerleyip trafomu kurdum. Trafoda ki seksiyonerim de topraklı. Trafoda ki seksiyoneri açıp toprağını kapatınca seksiyoner gövdesini toprakladım doğru mu? Hat başındaki seksiyoneri açıp toprağını kapatınca da, trafo ile baştaki seksiyoner direği arasındaki hattı topraklamış olmaz mıyım?
şimdi anladım :) evet, topraklamış olursunuz...
 
Konunun üzerinden epeyce bir zaman geçmiş olsa da, bir konuya açıklık getirmek açısından belirtmek istedim:

Öncelikle, Tedaş ın yazdığı enerji müsaadelerinde, "trafo direklerine" de, sigortalı-topraklı ayırıcı monte edileceğinden bahsedildiği için konuya değineceğim.

sigortalı-topraklı ayırıcı dediğimiz (seksiyoner), devre elemanındaki, "topraklayıcı", kısmının görevi, hat ile ilgili olduğu bilinmelidir. O nedenle, hattın başına tesis edilecek seksiyoner direğine, " Harici Tip, Sigortalı-Topraklayıcı " ayırıcı tesis edilir ki, hatta olası mevcut olan statik elektriği toprağa verebilelim.

Bu seksiyonerlerin, gövdelerinin, ve kollarının ve tüm metal aksamlarının topraklanması ise, koruma topraklaması mahiyetindedir. yani, "topraklayıcı" kelimesi ile, gövde topraklamasını ayırt etmekte fayda var.

Trafo direğine, hangi akıl ve mantıkla, sigortalı -topraklı ayırıcı istiyorlar ? Bence hikmetinden sual edilmesi gereken husus bu? Elektrik hatlarında yeni bir devrim falan mı yapmak istiyorlar?

Zaten Tedaş,'ın proje ve tesis daire başkanlığında proje kısmındaki personelin, teknik ve mevzuat bilgilerinden cidden kuşkuluyum... önceki mesajlarda, " ustalar ....geveliyor..." denilmiş...Bence ustalar "doğru" geveliyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,804
Mesajlar
930,250
Kullanıcılar
452,606
Son üye
ferat66556

Yeni konular

Geri
Üst